Alina Gorghiu: “Legea graţierii propusă de PSD este o minciună, nu se încurajează recuperarea prejudiciilor”

Într-o conferinţă de presă susţinută azi, la sediul PNL Timiş, senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat că Legea graţierii, propusă de PSD, este o minciună, un balet de doi bani, practicat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae.

 

E o lege care a primit zeci de amendamente din partea senatorilor PSD care se referă la graţierea faptelor de corupţie. Partea a doua şi cea mai tristă este că nu se încurajează deloc, în această lege, recuperarea prejudiciilor celor graţiaţi. E un balet de doi bani, practicat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, e o înţelegere perfectă între cei doi, un scenariu bine pus la punct care va fi votat de coaliţia de guvernare. Va fi o poveste şi nimic mai mult", afirmă  senatorul liberal Alina Gorghi.

Alina Gorghiu este de părere că această lege nu va rezolva suprapopularea penitenciarelor din Români: “Nu rezolvă în niciun fel suprapopularea penitenciarelor. Se vorbeşte despre problema spaţiilor, dar trebuie să înţelegem că prin această lege se vor elibera maximum 2.000 de deţinuţi, dar avem un deficit de 8.000 de locuri.”

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus, la începutul acestei săptămâni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. Pe motiv că “cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

Print Friendly, PDF & Email