Alina Gorghiu, la Timişoara: „Urmarea rectificării bugetare va fi că, în următorii ani, nu vom avea niciun strop de autostradă”

Alina Gorghiu a declarat, la Timișoara, că urmările recentei rectificări bugetare negative vor fi că „nu se va construi niciun kilometru de autostradă”, iar prin tăierea unei sume importante de la capitolul cofinanțare europeană va scădea gradul de absorbție de noi fonduri.

 

Este halucinat că vorbesc premierul Tudose și Liviu Dragnea despre autostrăzi, în condițiile în care tai jumătate din bugete. Concluzia acestei rectificări este aceea că nu vom avea în următorii ani niciun strop de autostradă în România”, a declarat, potrivit Agerpres, Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş.

Aceasta afirmă că, la rectificare, au fost tăiate 4,2 miliarde de lei de la cofinanțarea proiectelor europene, deși patru comisari europeni au cerut ca România să nu taie bani.

Este o cifră îngrijorătoare, care nu ne va mira de ce nu vom realiza absorbția de fonduri europene. Menținerea deficitului de 3% va fi improbabilă. (…). Rectificarea bugetară este mult mai rea decât se anticipa. Este una care ține cont doar de exigențele pe termen scurt și anume vedem noi cum plătim salariile mâine, nu avem nicio treabă cu anul 2018′, care caracterizează stilul în care guvernează PSD”, mai spune Alina Gorghiu.

Conform acesteia, „în aceste zile se întâmplă jaful național, se iau bani de la companiile de stat, tot ceea ce înseamnă provizioane și profituri, vreo două miliarde de lei”, bani care ar fi trebuit să meargă în investiții, blocând activitatea și dezvoltarea acestor întreprinderi.

Print Friendly, PDF & Email