Alina Gorghiu, la Timişoara: „Regret profund că l-am făcut pe Ponta premier”

Alina Gorghiu pupitru PNL Foto PNL TimisÎntr-un discurs ţinut la Timişoara, la Comitetul de Coordonare Judeţean al PNL Timiş, în care a evidenţiat meritul şi eforturile echipei PNL Timiş în direcţia finalizării, în premieră la nivel naţional, a fuziunii interne, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a apreciat că „Timişoara este un oraş conectat la liberalism” şi a adăugat că PNL are vocaţia de partid care modernizează România, precizând că, în decursul istoriei, „de câte ori PNL a fost puternic, România a fost puternică”.

Referindu-se la actuala majoritate politică din România, Alina Gorghiu a apreciat că acesta este „cea mai toxică reţetă de după Revoluţie încoace” şi le-a solicitat liberalilor să se mobilizeze şi să facă opoziţie PSD-ului şi premierului Victor Ponta. Referitor la care a reiterat faptul că este important ca acesta să nu rămână nesancţionat de către electorat pentru afirmaţia, datând din perioada campaniei pentru alegerile prezidenţiale, potrivit căreia „votul este o lozincă”.

„Faceţi opoziţie la PSD, din tot sufletul. PSD trebuie să plece de la putere. Victor Ponta încalcă drepturi şi libertăţi ale fiecăruia dintre noi”, spune Alina Gorghiu. Aceasta a apreciat şi că desemnarea lui Victor Ponta ca premier, în primăvara lui 2012, a fost o măsură care s-a dovedit nefastă pentru România. Întrucât „economia merge prost, investiţiile nu mai există”, iar excedentul bugetar la care face referire premierul este expresia nu a unei bune guvernări economice, ci a modului în care Guvernul înţelege să pună la saltea bani, pe care, însă, ar trebui să îi utilizeze pentru investiţii.

„Regret profund că l-am făcut pe Ponta premier”, a adăugat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. Care a semnalat şi faptul că poziţia inconsecventă manifestată de către premier în raport cu proiectul PNL de dublare a valorii alocaţiei de stat pentru copii oferă încă un indiciu asupra modului iresponsabil în care acesta înţelege să guverneze România.

„Dublarea alocaţiei pentru copii este o măsură necesară şi de bun-simţ”, declară Alina Gorghiu, relevând faptul că primul-ministru caută acum să se prevaleze de o serie de pretexte, solicitând ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, obţinerea unui punct de vedere al Curţii Constituţionale în ce priveşte o intenţie a Guvernului de a acorda alocaţii diferenţiate, în funcţie de gradul de sărăcie al familiilor.

Print Friendly, PDF & Email