Alina Gorghiu, la Timişoara: „PNL nu va permite reducerea veniturilor nete”

PNL nu va permite reducerea veniturilor nete, prin mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, anunţă, la Timişoara, senatorul PNL Alina Gorghiu. Motivând această decizie prin faptul că este nedrept și ineficient pentru economie să fie tăiate salariile pentru a aduce bani la buget.

 

Anunțul Guvernului privind mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat este nepotrivit și dintr-o altă perspectivă, declară senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu. Şi asta pentru că, spune, citată de Agerpres, este perioada în care corporațiile și întreprinderile își pregătesc bugetele pentru anul viitor iar „antreprenorii trebuie să știe ce cheltuieli vor avea pe 2018, lucru ce nu poate fi stabilit datorită acestei incertitudini a măsurilor care se vor aplica”.

Alina Gorghiu susține că statul încearcă să intervină în contracte din mediul privat, lucru care va distorsiona piața liberă. „Nu există studiu de impact nici pentru această măsură extrem de importantă pentru economia românească. Nici sindicatele nu știu forma acestui proiect. Dacă ieri se știa că aceste contribuții merg 100% de la angajator la angajat, azi merge doar o mică parte, iar mâine nu se știe ce se va mai întâmpla”, afirmă senatorul liberal.

Alina Gorghiu anunţă că orice formă de intervenție brutală în economie și orice scădere a veniturilor angajaților va fi atacată la Curtea Constituțională de PNL. „Potrivit formei inițiale anunțate de PSD, veniturile nete ale angajaților scad. PNL se opune categoric oricărei forme de scădere a salariilor angajaților. PSD a găsit o soluție aberantă, prin care transformă ceva normal într-un posibil mare conflict social, care generează mitinguri ale sindicatelor și chiar un proiect susceptibil de neconstituționalitate”, conchide Alina Gorghiu.

Print Friendly, PDF & Email