Senator PNL de Timiş Alina Gorghiu: „Plafonarea indemnizațiilor aflate în plată pentru mame este neconstituțională”

Senatorul liberal Alina Gorghiu cere Guvernului să renunțe la intenția de a plafona indemnizațiile pentru mame, inclusiv a celor în plată, deoarece această măsură este neconstituțională.

 

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu prezentă joi, 3 august, la Timişoara, numeşte decizia Guvernului de a plafona indemnizațiile pentru mame, inclusiv pe cele în plată, o măsură aberantă și neconstituțională.

„Solicităm Guvernului PSD să renunțe la această măsură. Nu plafonați indemnizațiile! E neconstituțional să le plafonați și să le scădeți pe cele în plată! (…) Renunțarea la această tăiere a indemnizațiilor este cu atât mai necesară cu cât planurile PSD sunt de natură a afecta inclusiv indemnizațiile aflate în plată, ceea ce nu doar că este incorect, dar conține și vicii evidente de constituționalitate. Acest fapt va face ca familiile care beneficiază de această lege – în loc să se concentreze asupra creșterii copiilor – să piardă timp și bani căutând dreptatea prin tribunal”, declară Alina Gorghiu.

Aceasta susține că gestionarea problemelor economice și bugetare ale țării, de la începutul acestui an și până în prezent, de către majoritatea parlamentară PSD-ALDE, a fost catastrofală.

Lista propunerilor vehiculate de PSD în ultimele săptămâni este deja prea lungă și descalificantă pentru orice partid responsabil: impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, plata contribuțiilor aferente contractelor de muncă part-time la nivelul salariului minim pe economie, includerea în întregime a contribuțiilor pentru CAS și CASS în salariul brut al angajatului, blocarea posturilor în sectorul bugetar, ideea de a desființa pensiile obligatorii administrate privat, modificarea haotică a cadrului legal privind pensiile militarilor, plafonarea și tăierea indemnizațiilor pentru mame”, arată senatorul PNL.

Print Friendly, PDF & Email