Alina Gorghiu, la Timişoara: „Demisia ministrului Tudorel Toader este singura soluție de a opri ofensiva împotriva Justiției”

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiş, anunţă că PNL a prezentat o moțiune simplă pe tema justiției şi spune că „demisia ministrului Tudorel Toader este singura posibilitate pentru a opri ofensiva împotriva Justiției.

 

Este un demers preventiv, încă legile nu sunt în Parlament, dar propunerile sunt atât de grave, încât nu puteam sta pasivi. Am declarat deja că în Guvernul PSD se minte cu lucruri grave, referindu-mă atunci la dezmințirile venite din partea Comisiei Europene, care a spus că este surprinsă că în presa românească se discută despre faptul că propunerile de modificare a legilor justiției ar fi fost cunoscute de Comisie”, a declarat, într-o conferință de presă susţinută la Timişoara, Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Referindu-se la audierea, săptămâna viitoare, în Comisia Juridică a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, Alina Gorghiu declară că PNL se teme că PSD va continua cruciada pe care o duce împotriva Justiției și anunţă că va vota împotrivă pe o cerere „firească”, cea de începere a urmăririi penale, „deja vorbindu-se de prigoană politică, ceea ce nu e în regulă”.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu a reamintit că, în perioada 18-21 septembrie, va veni în România o misiune a Comisiei Europene de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, iar pe agenda discuțiilor cu autoritățile de la București se va afla modalitatea de numire a conducerii Ministerului Public, codul de conduită al parlamentarilor, aplicarea criteriilor de integritate și raportarea parlamentului la solicitările de ridicare a imunității aleșilor: „Vizita va avea în vedere un spectru larg de probleme legate de Parlament, cum sunt conduita și integritatea parlamentarilor sau situația solicitărilor de ridicare a imunităților. În acest context, sunt de neînțeles motivele pe care le-ar putea avea Liviu Dragnea pentru a susține în Guvern un ministru aflat într-o asemenea situație care afectează credibilitatea întregului cabinet. În parlament nu se votează asupra vinovăției sau a nevinovăției, ci pentru ca Justiția să se apuce de treabă într-un caz sau în altul.”

Print Friendly, PDF & Email