Alina Gorghiu, la Timişoara: „Dacă un condamnat nu poate fi membru al Guvernului, să nu poată fi nici parlamentar, nici președintele României”

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat la Timișoara, că deși drumul spre Guvern al lui Liviu Dragnea s-a închis, „ambițiile de a deveni președinte îi rămân” și de aceea ea dorește tratament egal pentru toate funcțiile publice.

 

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că decizia Curții Constituționale, care-i interzice liderului PSD Liviu Dragnea să facă parte din Guvern, din cauza condamnării definitive cu suspendare, „s-a lăsat mult așteptată”, pentru că nu era „deloc anevoios” să se ia.

Soluția era foarte ușor de anticipat și firească. S-a respins ca inadmisibilă sesizarea pentru că există o jurisprudență foarte bogată a CCR, care spune anterior că o persoană condamnată definitiv nu poate face parte din Guvern”, a afirmat, citată de Agerpres, Alina Gorghiu.

Dar, mai spune aceasta, „dacă drumul spre Guvern al lui Liviu Dragnea s-a închis, ambițiile de a deveni președinte îi rămân, motiv pentru care ar trebui reglementată foarte clar egalitatea de tratament pentru toate funcțiile publice. „Dacă o persoană condamnată nu poate să fie membru al Guvernului, să nu poată fi nici parlamentar, nici președintele României”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a anunţat că săptămâna viitoare va lucra împreună cu colegii săi liberali la un proiect de lege care să ducă la eliminarea lacunelor legislative ce pot lăsa tentația unor persoane condamnate definitiv să ocupe o astfel de funcție.

Alina Gorghiu opinează că pericolul privind legea grațierii nu a trecut, întrucât în Comisia juridică social-democrații au majoritate largă și o pot vota în orice moment. Aceasta mai spune că, deşi votul PNL va fi împotriva legii grațieri, „dacă nu există și susținerea opiniei publice, a celor care au protestat și nu vor să fie grațiate faptele de corupție, de exemplu, noi nu vom putea avea succes.” Ea a explicat că se va ajunge ca într-un an de zile de la aplicarea legii să nu se înregistreze o depopulare a penitenciarelor, ci la o supraaglomerare cu recidiviști.

Print Friendly, PDF & Email