Alina Gorghiu: „Dacă Rezoluţia pe Justiţie din PE va fi votată, se impune demisia lui Dăncilă, Tăriceanu şi Dragnea”

Senatorul liberal de Timiş Alina Gorghiu a declarat joi, la Timişoara, că dacă Rezoluţia pe Justiţie din Parlamentul European va fi votată, se impune demisia premierului Viorica Dăncilă, dar şi a liderilor PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, ca principali susţinători ai Guvern, anunţă Agerpres.

 

„Această Rezoluţie, dacă va fi votată în data de 13 noiembrie, în mod cert impune demisia doamnei premier, care s-a răţoit la toţi liderii europeni când a fost în vizită în Parlamentul European, dar va fi nevoie în mod clar şi de demisia liderilor PSD şi ALDE, care girează acest Guvern, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, cei care au un discurs antieuropean continuu în problema Justiţiei, a statului de drept din România şi mai ales în problema fondurilor europene”, a declara Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a mai spus că Rezoluţia privind statul de drept din România, semnată de toţi liderii grupurilor politice din Parlamentul European, va fi supusă la vot în Parlamentul European pe 13 noiembrie, ziua în care se va publica Raportul pe Justiţie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

„Două lovituri năpraznice, se pare că data de 13 este o zi cu ghinion pentru România, când reacţiile europene nu vor fi pe măsura celor sperate de noi. (…). Aceşti lideri au intrat în conflict chiar şi cu comisarul european Corina Creţu, cu propriul candidat la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans, şi cred că, din păcate, în contextul actual, discursul lor antieuropean va continua şi se va acutiza”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Aceasra  le cere liderilor PSD şi ALDE ca măcar acum, cu foarte puţin timp înainte de Raportul pe Justiţie şi de votul pe Rezoluţia pe Justiţie din plenul Parlamentului European, să înceteze să spună că funcţionarii de la Bruxelles sau instituţiile europene nu au voie să se amestece în treburile interne ale României, acesta fiind genul de discurs care ne face rău şi nu aduce nimic bun pentru România.

Alina Gorghiu a anunţat că PNL, prin parlamentarii europeni, nu va vota această Rezoluţie, dacă va include sancţiuni financiare, „dar suntem de acord cu foarte multe lucruri spuse în această Rezoluţie cu referire la combaterea corupţiei, la toate dispoziţiile privitoare la statul de drept, libertatea ONG-urilor şi a presei, condamnarea represiunii din 10 august şi toate celelalte recomandări care sunt în favoarea României.”

Alina Gorghiu a punctat faptul că nimeni nu-şi doreşte şi că nu crede că se pune problema activării articolului 7, care presupune suspendarea dreptului de vot pentru un stat comunitar, dar este „o premieră extrem de negativă că o ţară care se pregăteşte să preia preşedinţia UE trece printr-un asemenea proces„.

Print Friendly, PDF & Email