Alina Gorghiu cere majorităţii parlamentare PSD-ALDE să accepte Rezoluţia Parlamentului European şi Raportul MCV

Alina Gorghiu a cerut, joi, de la Timişoara, majorităţii parlamentare PSD-ALDE să accepte imediat şi public Rezoluţia Parlamentului European şi Raportul MCV şi să renunţe la planurile de a le contesta, potrivit Agerpres.

 

„Cer azi, de la Timişoara, majorităţii parlamentare PSD-ALDE şi liderilor lor, Dragnea şi Tăriceanu, să accepte imediat şi public Rezoluţia Parlamentului European şi Raportul MCV şi să renunţe la planurile de a le contesta. (…) Să accepte dezbaterile parlamentare de urgenţă pentru a găsi calea cea mai scurtă de preluare a recomandărilor în legislaţia internă”, a declarat Alina Gorghiu, Senatorul PNL de Timiş, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a subliniat că cel mai periculos lucru care s-a întâmplat în ultimele 48 de ore pe scena politică românească sunt declaraţiile venite de la PSD, care arată că „măştile au căzut, iar nervii acestor oameni au cedat”.

Alina Gorghiu a criticat faptul că PSD s-a prefăcut tot timpul că este pro-Occident şi proeuropean, dar toate discursurile formaţiunii din ultima vreme converg spre o singură direcţie, şi anume că nu ştiu altceva decât să folosească discursul antieuropean împotriva României. Şi a punctat că nu este vorba doar de Rezoluţia din Parlamentul European şi de Raportul pe Justiţie din cadrul MCV, ci despre tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, de când PSD a preluat guvernarea.

Un PSD care ieri a fost izolat total şi de propria familie europeană, de socialiştii europeni care le-a cerut explicit (…) să transpună recomandările Comisiei de la Veneţia şi ale Rezoluţiei în legislaţia internă. De aceea, consider astăzi că cei din gruparea Dragnea din PSD trebuie izolaţi. Vorbim de un discurs politic antieuropean la care trebuie creată o masă de rezistenţă de către toţi cei care de peste 20 de ani lucrează la proiectul unei Românii europene”, a mai spus Alina Gorghiu, menţionând că trebuie suspendat pe loc procesul legislativ referitor la Ordonanţa 90 şi 92, pentru că este necesar să ţinem cont de aceste documente europene.

Senatorul PNL este de părere că după dezvăluirile comisarului european pe politică regională, Corina Creţu, se cuvin până la finalul zilei de astăzi cel puţin demisiile miniştrilor Transportului şi al Fondurilor Europene, direct vizaţi. „Apelul Corinei Creţu către autorităţile PSD să nu mai refuze fondurile europene care vin gratuit reprezintă o altă premieră europeană. S-a spus cât de mare e minciuna, reaua-credinţă şi lipsa de competenţă a acestui guvern prin următoarea frază: 9,2 miliarde de euro are România pentru infrastructura mare, dar s-au cheltuit doar 1,3 miliarde de euro.

Alina Gorghiu a vorbit şi despre afirmaţia Corinei Creţu, care arată că autorităţile mint atunci când spun că au trimis proiecte cum ar fi Centura Bucureştiului sau că s-a aprobat magistrala de metrou M6: „Sunt proiecte cu care se laudă autorităţile că le-au trimis la Bruxelles, dar este o minciună, iar a da vina pe Comisia Europeană pentru propria incompetenţă mi se pare un lucru care (…) frizează natura penală.”

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că luni le va cere colegilor săi din conducerea partidului să facă o adresă către Guvern şi către Comisia Europeană, în care să li se comunice oficial care sunt documentele de infrastructură depuse de Guvern la Comisia Europeană, „ce bani s-au cheltuit, ce nu s-a trimis, ce s-a promis şi nu s-a trimis, ce s-a minţit la Bucureşti că este proiect depus aprobat şi în realitate nu este, pentru că acest document sigur va face obiectul unor discuţii ulterioare, nu doar în Parlament, ci şi de altă natură”.

Print Friendly, PDF & Email