Alina Gorghiu, apel lansat la Timişoara către parlamentarii Opoziţiei: „Nu răspundeţi la presiunile şi promisiunile PSD”

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu, a lansat azi, la Timişoara, un apel către parlamentarii care au semnat moţiunea de cenzură la adresa Cabinetului Dăncilă să nu cedeze presiunilor şi promisiunilor PSD, anunţă Agerpres.

 

Fac apel la toţi colegii mei parlamentari ai Opoziţiei şi nu numai, cei care au semnat moţiunea de cenzură, să nu-şi piardă demnitatea şi să nu răspundă presiunilor şi promisiunilor prin care PSD, prin toată conducerea de la primul-ministru până la ultimul ministru, şef de Cameră, de Senat, le fac asupra colegilor noştri. Le transmit că ştim cu toţii că în acest moment PSD este în stare să promită orice pentru că aşa se întâmplă cu un partid care se află în ultimele zile de guvernare”, a afirmat Alina Gorghiu, senator liberal de Timiş, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o azi la Timişoara.

Aceasta afirmă că sunt presiuni enorme asupra parlamentarilor din Opoziţie, „direct proporţionale cu disperarea” pe care PSD o are referitor la pierderea puterii, dar susţine că nu crede că se va răzgândi niciunul dintre semnatarii moţiunii, care sunt dispuşi să voteze moţiunea la vedere.

Potrivit Alinei Gorghiu, depunerea moţiunii va avea loc la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, iar dezbaterea şi votul, pe 7 sau 8 octombrie.

Opţiunea prioritară pentru PNL este legată de alegerile anticipate, însă indiferent dacă vor fi sau nu anticipate, un lucru este cert: România va trebui să fie guvernată, avem obligaţia să ieşim din acest blocaj politic din acest moment şi nu excludem în acest moment niciunul dintre scenarii. Certitudinea este că PNL îşi va asuma guvernarea post-moţiune, inclusiv în condiţiile unui guvern minoritar. Este o responsabilitate asumată de PNL din momentul în care am iniţiat demersul pentru moţiunea de cenzură”, mai spune Alina Gorghiu.

Moţiunea de cenzură a PNL a adunat până acum 237 de semnături, o condiţie stabilită încă de la început de PNL pentru depunerea ei.

Print Friendly, PDF & Email