Alin Nica: „Timișorenii nu au dat un vot pentru ca PNL și USR PLUS să înceapă din primul moment să își împartă funcțiile administrative”

Foto: PNL Timiş

Alin Nica reacționează după ce negocierile dintre PNL și URS PLUS au eșuat. Acesta spune că a considerat că este mai important să semneze protocolul legat de programul comun de guvernare locală, care nu conținea nicio prevedere legată de funcții, dar că a fost refuzat de USR-PLUS: partenerii noștri au abandonat negocierile când am cerut să amânăm cu o săptămână discuția despre funcții”.

„Mă întristează să văd cum frustrarea și imaturitatea politică minează o relație de colaborare care ar putea aduce beneficii Timișoarei și întregului județ Timiș. Deși sunt conștient că majoritatea partenerilor de discuții de la USR-PLUS sunt lipsiți de experiență în administrație publică, mărturisesc că a fost o surpriză neplăcută pentru mine să observ că partenerii noștri au abandonat negocierile când am cerut să amânăm cu o săptămână discuția despre funcții”, a reacţionat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, după reacţia şi acuzele Alianţei USR-PLUS Timiş care susţine că negocierile au eşuat din cauza PNL.

Alin Nica mai spune că a considerat că este mai important să semneze joi, 22 octombrie, protocolul legat de programul comun de guvernare locală, care nu conținea nicio prevedere legată de funcții, dar că a fost refuzat de USR-PLUS.

Reacția lui Dominic Fritz a fost de părăsire a negocierilor și de acordare a unui ultimatum. Îl apreciez pe Dominic și presupun că are această abordare, care nu îl caracterizează, sub presiunea colegilor care doresc urgentarea unui protocol de colaborare, astfel încât să obțină cu orice preț numirile dorite. Nefinalizarea temporară a negocierilor între cele două formațiuni nu schimbă deloc hotărârea noastră de a nu face niciun fel de alianță cu PSD. Avem răbdare cu partenerii noștri și sunt convins că rațiunea și interesul oamenilor va prevala”, adaugă Alin Nica, preşedinte interimar al PNL Timiş.

Acesta subliniază din nou, „așa cum am afirmat în repetate rânduri, inclusiv la întâlnirea cu reprezentanții USR-PLUS”, că PNL Timiş este interesat de o colaborare pe termen lung, pe proiecte concrete, în vederea dezvoltării Timișului și a Timișoarei.

Împărțirea funcțiilor, numirea urgentă a unor membri, așa cum își dorește partidul pe care l-am considerat ca fiind singura formațiune politică cu care putem avea un dialog corect, bazat pe încredere reciprocă (Alianţa USR-PLUS – n.r.), nu este principalul nostru obiectiv. Da, putem discuta și despre funcțiile de viceprimar și de vicepreședinte, dar nu acestea au fost, în opinia noastră, a celor de la PNL, principalul obiectiv al întâlnirilor. Timișorenii nu au dat un vot pentru ca PNL și USR-PLUS, câștigătorii alegerilor locale, să înceapă din primul moment să își împartă funcțiile administrative. Da, e nevoie de o majoritate atât în Consiliul Local Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș, dar aceasta trebuie să fie una funcţională, bazată pe cooperare, înțelegere, lipsa amenințărilor, a atacurilor politice lipsite de bază reală și, mai ales, fără ultimatumuri”, transmite Alin Nica.

În ceea ce privește lupta împotriva Covid -19, mai spune el, aceasta reprezintă unul dintre principalele obiective pe care şli PNL Le are în vedere, dar se declară convins că acțiunile comune în acest sens nu depind de împărțirea unor funcții. „Reiau ce am susținut și în declarația de presă, la Consiliul Județean pot să coordonez toate demersurile, alături de întreaga echipă, chiar și fără vicepreședinți numiți. Am încredere că și Dominic Fritz va face la fel la Primăria Timișoara, deoarece prevenirea răspândirii unui virus nu ține de numirea a doi viceprimari. O problemă atât de importantă, cum este criza sanitară, nu cred că se pasează vicepreședinților sau viceprimarilor, ci trebuie să existe implicare la cel mai înalt nivel. Eu mă voi implica personal în lupta împotriva covid -19 și cred că și Dominic Fritz trebuie să facă la fel, iar împreună să dăm un semnal puternic populației, de hotărâre și de coordonare în acțiune și mesaj.”

Alin Nica consideră întâlnirea de joi, 22 octombrie, cu USR-PLUS și reacția nervoasă a acestora drept „o mișcare de etapă în cadrul unor negocieri ce nădăjduiesc să se finalizeze cu un rezultat pozitiv”.

Alianţa USR- PLUS a anunţat că negocierile cu PNL Timiş pentru formarea unor majorități în Consiliul Local Timişoara și Consiliul Judeţean Timiș au eşuat, întricât liderii celor două formațiuni nu au ajuns la un numitor comun.

 

Print Friendly, PDF & Email