Alin Nica: „Sunt complet nemulțumit de ritmul în care se lucrează pe șantierul centurii de sud Timișoara”

Sursă foto: Facebook / Alin Nica

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, se declară nemulţumit de ritmul lent al lucrărilor la centura de sud a Timişoarei. Acesta a mers pe şantier împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

 

Alin Nica a mers, la sfârşit de săptămână, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pe șantierul centurii de sud Timișoara: „Am vrut să vedem de ce constructorul, firma Tirrena Scavi, are doar două viteze atunci când vorbim de ritmul lucrărilor: încet și încetișor. Au trecut luni bune de la vizita precedentă pe șantier, iar gradul de realizare a crescut cu doar câteva procente, de la 23 la 27 la sută. E drept, sunt câteva probleme în ceea ce privește un acord de mediu și mutarea unor rețele de curent, dar acestea nu ar trebui să fie justificări pentru lentoarea cu care se mișcă firma constructoare.”

Alin Nica declară că este complet nemulțumit de ritmul în care se lucrează și anunţă că a cerut CNAIR, prin reprezentanții DRDP Timişoara, să îi impună constructorului să crească ritmul de lucru şi să mobilizeze mai mulți muncitori, dar și utilaje.

Preşedintele CJ Timiş mai spune că reprezentanţii constructorului au promis că până la sfârşitul acestui an va fi turnat asfaltul pe o bună porțiune de drum și că, până la sfârșitul anului viitor, centura va fi deschisă traficului.

Vreau să le spun, încă o dată, atât constructorului cât și reprezentanților CNAIR, că voi verifica în fiecare lună ceea ce se întâmplă pe șantier și voi propune Ministerului Transporturilor găsirea unor soluții de sancționare a companiei care realizează șoseaua de centură dacă nu va crește însemnat ritmul lucrărilor”, mai mai spune preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL, a fost în Timiș, unde a discutat cu reprezentanții autorităților locale despre proiectele județului, în special cele de infrastructură, fie că sunt de transport, de sănătate sportive, precum și despre îmbunătățirea legislației în diferite domenii.

 

Print Friendly, PDF & Email