Alin Nica: „Simonis a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali”

Alin Nica. Sursă foto: CJ Timiş

Felul în care președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, înţelege să înceapă colaborarea stabilită zilele trecute la București depășește limita unei politici decente, spune preşedintele PNL Timiş, Alin Nica. Acesta îl acuză pe Simonis că a cumpărat, pe persoană fizică, câțiva aleși locali, dar, susţine, comunitățile locale rămân liberale.

 

„Deputatul Simonis, sub amenințarea candidaturii la Consiliul Județean Timiș, a prezentat de-a valma primari, viceprimari și cam orice altă persoană dispusă să îl susțină, în speranța că va recupera pierderile înregistrate în jocul de putere din interiorul PSD-ului”, afirmă liberalul Alin Nica.

Alin Nica mai spune că deputatul Simonis s-a lăudat că 15 primari de la PNL „vor veni la el”, dar că, de fapt, sunt doar cinci, „dintre care unul a anunţat că pleacă din PNL acum mai bine de trei ani, atunci când fiul său, condamnat pentru infracțiuni cu violență, a fost scos de pe lista consilierilor județeni ai partidului (Petru Roman, de la Deta – n.r.). Simonis a mai reușit performanța de a fura câțiva viceprimari PNL din localități cu primari PNL și cu majorități liberale în Consiliile Locale, speculând nemulțumirea firească a oamenilor de pe locul doi”.

Alin Nica afirmă că unii dintre cei care au plecat din PNL Timiș au făcut-o nemulţumiţi fiind de faptul că nu au fost ajutaţi în probleme care depăşesc cadrul legal: „Au spus că nu au fost ajutați de PNL și singurul care a facut acest lucru a fost deputatul Simonis. Afirmațiile sunt grave căci multe dintre cererile lor excedau cadrul legal și eu nu am fost dispus să trec peste lege pentru a-i mulțumi. Nu voi fi de acord niciodată să încalc legea pentru a ține aproape câțiva oameni care se joacă de-a șantajul și care au mai multe interese personale decât au cereri pentru comunitățile lor.”

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, îl asigură pe Alfred Simonis că aceste „permutări în stil golănesc” pe care le-a făcut vor fi sancționate la alegerile locale: „Avem soluții pregătite pentru toate localitățile pe care Simonis le crede acum câștigate. PNL Timiş consideră că plecarea unor oameni din partid este întotdeauna o pierdere, indiferent de situație. (…) Vom continua să facem o politică cinstită și sunt sigur că oamenii vor aprecia acest lucru. Încercările lui Simonis sunt în zadar, căci PNL va câștiga Consiliul Județean Timiș.”

Primari şi viceprimari PNL Timiş, înscrişi la PSD. Foto: PSD Timiş

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, anunţă că s-au înscris în PSD mai mulţi primarul liberali: Petru Roman (Deta), Luchian Savu (Șandra), dar şi o membră a USR, Bogdan Săvulescu (Uivar), Nicolae Birău (Variaș), Bono Cucalan (Dudeștii Vechi), Ioan Munteanu (Liebling), Dănuț Toma Stoica (Gavojdia), Costel Medelean (Tomești), Tanasin Sîrgean (Cenei) și Ionică Breje (Checea), dar şi primarul USR din Foeni, Saveta Moldovan.

Alfred Simonis afirmă că au trecut la PSD Timiş şi mai mulți viceprimari, unii dintre ei urmând să candideze pentru funcția de primar: Lucian Ababei (Jamu Mare), Iosif Minnich (Sânandrei), Cristian Cerba (Gottlob), Iulian Olaru (Voiteg), Cosmin Chira (Remetea Mare), Adrian Boboi (Săcălaz) și Eugen Iercu (Mașloc). Echipa crește și e tot mai puternică.

„Da, recunosc, i-am ajutat pe fiecare în parte să își ducă la bun sfârșit multe proiecte, nefiind proiecte personale, ci ale locuitorilor din fiecare comună în parte. Când au bătut la uși închise, am încercat să le deschidem împreună și am reușit. Le mulțumesc că au venit alături de noi și sunt convins că vor fi primari în continuare”, declară preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis.

Print Friendly, PDF & Email