Alin Nica s-a înscris în Forţa Dreptei

Sursă foto: Forţa Dreptei

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a hotărât să intre în echipa Forța Dreptei, „adevărații liberali”, cum se numesc, după ce zilele trecute a demisionat din PNL.

 

„A refuzat categoric să se supună comenzii venite de la București de a preda conducerea județului Timiș către pesediști. Alin Nica va fi candidatul nostru la președinția Consiliului Județean și sunt convins că alături de partenerii noștri din Dreapta Unită vom reuși să dăm peste cap planurile mârșave ale neocomuniștilor de a închide în colivie spiritul liber al timișenilor”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, venit la Timişoara.

Acesta se declară convins că „Alin Nica este un candidat redutabil, că Dominic Fritz, este un primar care a demonstrat în cei patru ani ca e un primar care are viziune și care poate să ofere Timișoarei dezvoltarea pe care o merită”.

Prezent la conferinţa de presă alături de Ludovic Orban, Alin Nica a lansat acuzaţii la adresa preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă: “În 1989 nu s-a murit pentru dictate de la București și nici pentru decizii arbitrare venite de la Capitală. La 34 de ani de la Revoluție, un militar a tras din nou în timișoreni, a mitraliat speranțele și idealurile, iar acest lucru este de neacceptat pentru noi, cei care suntem oarecum priviți ca niște animale sălbatice. Voi lupta până la capăt și, evident, mă supun deciziei alegătorilor, nu miticilor cu pretenții de maeștri păpușari.”

Alin Nica, fost președinte al PNL Timiș, a demisionat din PNL, la sfârşitul lunii trecute. Decizia sa a venit pe fondul tensiunilor cauzate de alianţa cu PSD, ceea ce face ca în cursa electorală pentru Consiliul Judeţean Timiş să fie susţinut social-democratul Alfred Simonis. La o zi după ce Alin Nica anunţase că delegația liberală din Timiș, participantă la Consiliul Național Extraordinar al PNL, a votat în unanimitate împotriva alianței electorale cu PSD, considerând-o nefirească, a fost demis împreună cu întreaga conducere a PNL Timiș și PNL Timișoara. Vasile Blaga a fost desemnat președinte interimar al PNL Timiș.

Print Friendly, PDF & Email