Alin Nica: „S-a făcut un pas important pentru ridicarea Institutului Regional de Oncologie Timișoara”

Foto: Eye in the Sky

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, anunţă că au fost semnate actele pentru elaborarea studiului de fezabilitate și actualizarea expertizei tehnice pentru Institutul Regional de Oncologie Timișoara. Se aşteaptă opinia specialiştilor în construcţii pentru a vedea dacă, pentru acest proiect, va putea fi folosită clădirea de pe Calea Torontalului, ridicată în urmă cu apropae 20 de ani pentru a deveni spital municipal.

 

Momentul este unul semnificativ deoarece Consiliul Județean Timiș a inclus acest obiectiv de investiție pe lista proiectelor transmise pentru finanțare prin Planul Național de Relansare și Reziliență, iar ca să aibă șanse reale la banii europeni, Institutul trebuie să fie susținut de o documentație solidă, să fie un proiect matur”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Acesta spune că atât Timișoara, cât și întreaga regiune au nevoie de un Institut Oncologic la standarde europene pentru ca bolnavii și familiile acestora să nu mai fie obligați să facă drumuri în străinătate sau să suporte costuri suplimentare.

De multe ori am fost întrebat ce se întâmplă cu clădirea abandonată de pe Calea Torontalului, cea care trebuia să fie noul Spital Municipal al orașului Timișoara. Iată că la această întrebare, ne vor răspunde în scurt timp specialiștii în construcții, care vor stabili dacă și cât anume din clădirea existentă poate fi integrată în ce urmează să devină Institutul Regional de Oncologie Timișoara”, adaugă Alin Nica.

Timișul este unul dintre județele cu cea mai mare rată a afecțiunilor oncologice din România, astfel că CJ Timiş va face toate eforturile necesare pentru ca Institutul Regional de Oncologie să obțină finanțare europeană prin Planul Național de Relansare și Reziliență, promite Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email