Alin Nica, nominalizat în Comitetul European al Regiunilor

Sursă foto: Facebook Alin Nica

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, anunță că a fost nominalizat în Comitetul European al Regiunilor ca reprezentant al României din partea județelor.

 

Este o onoare și o bucurie să continui munca de 15 ani în cadrul acestei reputate instituții europene, voi promova, ca și până acum, interesele tuturor cetățenilor români”, anunță, pe pagina sa de Facebook, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Nominalizarea a venit ieri, în cadrul lucrărilor Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România unde Alin Nica spune că a ridicat probleme administrative care țin de buget și de modificarea Codului administrative.

Una dintre cele mai importante sesizări pe care le-am făcut în cadrul lucrărilor a fost către ministrul Dezvoltării referitor la plafonarea echilibrării bugetelor locale la suma de 13.500.000 de lei, ceea ce înseamnă de trei ori mai puțini bani pentru comunele și orașele noastre”, spune Alin Nica. Adăugând că are încredere că argumentele aduse vor fi luate în considerare și vor duce la o modificare echitabilă a reglementărilor.

Comitetul European al Regiunilor este vocea regiunilor și orașelor în UE. Acesta reprezintă autoritățile locale și regionale din întreaga Uniune Europeană și formulează opinii cu privire la noile acte legislative care au impact asupra regiunilor și orașelor (70% din toată legislația UE).

Potrivit prezentării oficiale, Comitetul European al Regiunilor este o adunare politică alcătuită din 329 de membri titulari și 329 de membri supleanți din toate țările UE (grupați pe partide politice și conduși de un președinte) care au fost aleși la nivel local sau regional (de exemplu, în calitate de primari sau de președinți de regiune). Ei se reunesc la Bruxelles de șase ori pe an pentru a dezbate pe marginea avizelor pe care le elaborează cu privire la unele propuneri legislative și pentru a conveni asupra unor rezoluții privind măsurile care urmează să fie adoptate de UE.

 

 

Print Friendly, PDF & Email