Alin Nica: „Dominic Fritz nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare la Timişoara”

Foto: CJ Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, care este şi preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara, că a avut cadrul contextual şi instrumentele pentru a reduce rata de infectare la Timişoara, dar că nu a făcut nimic.

 

De la preluarea de către Dominic Fritz a mandatului de primar până azi, nu a avut loc nici măcar o singură întrunire a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara în care să se discute şi să se aprobe un plan adaptat de măsuri anti-covid. (…) Dacă Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Timişoara nu reacţionează, atunci ce să ne aşteptăm la măsuri de protejare a economiei locale, de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind pericolul?”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Acesta reaminteşte că, la sfârşitul săptămânii trecute, a votat împotriva carantinei „fără discernământ”, menţionând că locuitorii din Timișoara și zona periurbană trebuie să știe că se impune adoptarea unor măsuri suplimentare care să scadă numărul de infectări și să reducă impactul social și economic al închiderii oraşului.

Preşedintele CJ Timiş mai spus că primarul Timişoarei a trecut sub tăcere focarul de covid de la Biroul de Urbanism al Municipalităţii, acuzându-l că nu testează angajaţii, că nu are proceduri interne şi că a expus astfel populaţia la infectare.

Alin Nica a cerut administraţiei timişorene să vină cu un plan de acţiune prin care să se reducă perioada carantinării şi a efectelor negative ale acesteia asupra sectorului social, economic şi educaţional: „Solicit autorităţilor locale din Timişoara un plan de limitare a chinului pentru oameni şi firme (…). Trebuie să le arătăm oamenilor că există speranţă şi, chiar dacă nu sunt atribuţiile mele, lansez o mână întinsă şi arăt că sunt soluţii ce pot fi aplicate pentru a reduce gradul de infectare, dar pentru aceasta trebuie implicare maximă a primarului Timişoarei.”

Preşedintele CJ Timiş a propus patru soluţii – despre care mai spune că unele i-au fost aduse la cunoştinţă primarului Dominic Fritz, înainte de instituirea carantinei, dar fără rezultat: telemunca, devansarea etapei a treia de vaccinare, instituirea de filtre şi în interiorul localităţilor, nu doar la ieşire, „dar nu cu scop punitiv, ci de informare” şi identificarea de soluţii pentru protejarea economiei locale.

Print Friendly, PDF & Email