Alin Nica: „Directorul DSP Timiş are temei legal să îl dea în judecată, pentru defăimare, pe Vlad Voiculescu”

Foto: CJ TImiş

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, respinge afirmaţia fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit în zona periurbană a Timişoarei ar fi fost impusă carantină la inițiativa directorului Direcţiei de Sănătate Publică Timiș, pe criterii politice, în localități cu administrații USR. Liderul liberal mai spune că directorul DSP Timiş ar avea temei legal să îl dea în judecată, pentru defăimare, pe Vlad Voiculescu.

 

„Dacă nu a mințit cu scop de manipulare, afirmația lui mă înfioară, deoarece face dovada faptului că a condus un minister esențial fără să aibă habar despre ceea ce se întâmplă în subordinea lui. Propunerea de carantinare a Timișoarei și a zonei periurbane a fost inițiativa primarului USR, Dominic Fritz, colegul domnului ex-ministru”, precizează, pe pagina sa de Facebook, liberalul Alin Nica.

Acesta mai spune că, înainte de carantină, a fost începută o acțiune comună, inter-instituțională, de informare a populației, pentru a convinge cetățenii să respecte regulile. „Două zile a durat această campanie, apoi primarul mi-a cerut să ne asumăm împreună carantina, fără o analiză de impact și fără indicatorii care să ne arate eficiența măsurii. Departamentul de specialitate al DSP Timiș a elaborat analiza de risc, care a fost asumată de directorul DSP Timiș, în conformitate cu atribuțiile sale legale. Acel document împreună cu avizul INSP au fost luate în considerare în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Bonus, la prima ședință CJSU, cea în care s-a stabilit carantina pentru Timișoara și zona periurbană, a participat și șeful DSU, care a susținut (ca să nu zic: a pus presiune) pentru carantină. Desigur, fără argumente scrise, măsurabile”, adaugă preşedintele CJ Timiş.

Concluzia, mai spune el, este că majoritatea membrilor CJSU au votat carantină pentru Timișoara și alte patru localități, două cu administrație PNL, una cu administrație PSD și una USR, că nu directorul DSP impune carantina.

După prima tură de carantină pentru Timișoara și zona periurbană, INSP-ul aflat în subordinea ministrului Vlad Voiculescu, afirmă Alin Nica, a făcut atât recomandări de continuare pentru trei localități, cât și de ridicare a carantinei pentru celelalte două. „DSP Timiș, prin directorul și aparatul de specialitate, a făcut analiza prevăzută de lege și a acționat conform atribuțiilor. Cu alte cuvinte, ex-ministrul a dezinformat. Directorul DSP are temei legal să îl dea în judecată pentru defăimare pe Vlad Voiculescu. Sper că declarațiile fostului ministru al Sănătății au fost doar niște triste încercări de a distrage atenția de la managementul dezastruos pe care l-a avut în aproape patru luni de mandat”, conchide preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email