Alin Nica cere ca în studiul de fezabilitate al autostrăzii Timișoara – Moravița să existe o propunere de traseu care să cuprindă Timișoara

Sursă foto: PNL Timiş

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, anunţă că a solicitat reprezentanților CNAIR și ai companiei care realizează studiul de fezabilitate al autostrăzii Timișoara – Moravița să genereze o propunere de traseu care să cuprindă Timișoara, prin două bretele, asigurând astfel o centură la nivel de autostradă, atât pe partea de est cât și pe cea de vest.

 

„Trebuie să gândim la nivel mare și pe termen lung, să folosim ocazia de a pune în valoare potențialul de pol regional al Timișoarei, obiectiv asumat de Consiliul Județean și de către mine, ca președinte al acestuia. Există o serie de variante de traseu pentru autostrada care va lega Timișoara de capitala Serbiei, însă argumentul final ține de dezvoltare strategică, nu de realizarea lucrării cu cât mai puțini bani”, menţionează preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

În cadrul ședinței de lucru pe care acesta a avut-o cu reprezentanții Ministerului Transportului și ai CNAIR au fost abordate probleme de rentabilitate, de mediu, cât și de impact economic pozitiv pentru localitățile traversate. Potrivit lui Alin Nica, au fost aduse în discuție variante care ocolesc Timişoara atât prin est, cât și prin vest, „cu legături, de exemplu, la viitorul drum ce va face legătura între A1 și DN 69 (printre Beregsău Mare și Săcălaz, coborând spre Diniaș), la nodul de la Remetea Mare, sau în zona Recașului, această variantă fiind însă și cea mai îndepărtată de Timișoara”.

În ceea ce privește traseul prin est, spune Alin Nica, un avantaj de conectare la actualul nod de la Remetea Mare, conform proiectanților, ar fi și drumul de patru benzi pe care CJ Timiş îl construiește între această descărcare și centura Timișoarei, în proximitatea Aeroportului Internaţional Timişoara.

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, precizează că toate variantele de traseu discutate au caracter de linii directoare, „urmând a fi rafinate în funcție de propunerile, problemele și soluțiile înaintate”.

Print Friendly, PDF & Email