Alin Nica aduce la Consiliul Judeţean Timiş un alt mod de a face administrație (P)

Singurul candidat care vine cu intenția de a schimba din temelii modul de funcționare al Consiliului Județean Timiș este PNL-istul Alin Nica. După experiența acumulată în calitate de primar, dar și ca reprezentant al României în Comitetul European al Regiunilor și în calitate de expert al Comisiei Europene, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean vrea să aducă o nouă abordare în administrația județeană.

 

Cu actuala conducere, Consiliul Județean Timiș a ajuns să funcționeze ca o instituție prafuită și amorțită în trecut. Nu putem să avem pretenții de județ european atâta timp cât încă mai avem localități care nu au un sistem de alimentare cu apă potabilă sau localități în care asfaltul e un lux. Dar nu ar trebui să ne mire inerția acestei instituții având în vedere că este condusă de oameni de stânga sau chiar de mici dinozauri comuniști care s-au strecurat prin istoria recentă reușind să participe la decizie și chiar să ia decizii care îi vizează tocmai pe cei care au dărâmat comunismul în România”, spune Alin Nica.

A venit vremea să schimbăm acest mod de lucru. Administrația județeană trebuie să funcționeze după principii europene, moderne. Trebuie să luăm decizii cu oamenii și pentru oameni. Consiliul Județean nu trebuie să fie locul unde se împart… niște bani.

Vreau să aduc Consiliul Județean Timiș în prim planul administrației. Un exemplu în acest sens este proiectul meu de a implica instituțiile de învățământ superior din Timișoara în deciziile din administrație. Avem o resursă extrem de importantă lângă noi și nu o folosim. În loc de un vicepreședinte, fost secretar PCR, prefer să stau la masă cu rectorii universităților din Timișoara. Să aflu de la ei, de la profesori, de la studenți cum văd ei dezvoltarea județului, ce soluții creatoare au la problemele cu care ne confruntăm. Timișoara este un centru universitar de tradiție și avem norocul să avem aici oameni bine pregătiți, specialiști recunoscuți la nivel mondial, pe care nu îi folosim în interesul comunității noastre. Lugojul are una dintre cele mai cunoscute universități din Romania. Nimeni nu le-a solicitat profesorilor de acolo să îşi pună la dispozitie experiența și expertiza pe care le deţin. Am început deja o serie de întâlniri cu rectorii din Timișoara și semnalele pe care le-am primit sunt foarte bune. Putem să avem încredere că în următori ani vom duce, împreună, Timișul la nivel european. În același timp, m-am întâlnit cu agricultori, cu manageri ai unor firme mari, cu directori de spitale, chiar cu reprezentanți ai sindicatelor și, nu în ultimul rând, cu primari din toate partidele politice. Cred că pentru bunul mers al lucrurilor trebuie ascultată părerea fiecăruia, trebuie văzute care sunt nevoile fiecăruia astfel încât proiectul pe care îl gândim pentru următorii patru ani să nu fie unul scris în biroul de la etajul 1 al clădirii fostei județene comuniste de partid”, a mai spus candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș.

 

(Articol asumat de PNL Timiş)

Print Friendly, PDF & Email