Alin Nica acuză dezastrul administrativ de la Primăria Timișoara

Alin Nica. Sursă foto: Consiliul Judeţean Timiş

113 milioane lei din fonduri europene pierduți, 30 de proiecte nefinalizate sau nefuncționale, contracte reziliate și scuze patetice ale primarului Dominic Fritz în plenul Consiliului Regional de Dezvoltare, acesta este bilanțul activității USR la Primăria Timișoara, acuză Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

 

Incapacitatea administrativă a lui Dominic Fritz afectează dezvoltarea Timișoarei, sfidează nevoile timișorenilor și ne îngroapă în rușine. În fața colegilor din întreaga regiune, confruntat cu hemoragia banilor europeni din Primăria pe care o conduce, Fritz s-a plâns de greaua moștenire, adică de cele 42 de proiecte contractate în cadrul Programului Operațional Regional Vest de către administrația Robu. Ne este clar tuturor, chiar și Dominic Fritz a recunoscut public: nu poate să implementeze. Dacă nu este în stare să finalizeze ce i-a venit de-a gata în brațe, să îi lase să se ocupe pe cei care au scris zecile de proiecte și au obținut finanțare pentru ele”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Potrivit acestuia, administrația USR condusă de Dominic Fritz a neglijat sănătatea, educația, cultura și confortul termic ale timișorenilor. Preşedintele PNL timiş îi reproşează şi blocarea reabilitării, extinderii și dotăriiinfrastructurii ambulatoriului ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgențe. La fel, a proiectului de extindere, modernizare și echipare a ambulatoriului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Timișoara. În privinţa Colegiului Tehnic Ungureanu, a Școlii Generale nr. 30 și a Liceului Waldorf „unde s-a lipit cu nesimțire de munca părinților”, Alin Nioca spune că acestea sunt propuse pentru „etapizare”, „adică nu a făcut lucrările bugetate, dar în loc să recunoască dezastrul cauzat, ascunde mizeria sub preșul unui nou exercițiu financiar”. În plus, mai spune liderul liberalilor timişeni, cea mai mare parte din anveloparea blocurilor gândită de administrația Robu este neexecutată, iar contractele pentru regenerarea fizică, economică şi socială a cartierelor Ronaţ și Freidorf sunt reziliate.

Potrivit PNL Timiş, în loc să se concentreze pe administrație, să nu piardă banii europeni și să finalizeze aceste proiecte până în 31 decembrie 2023, dată impusă de reglementările europene, primarul Dominic Fritz duce lupte imaginare și lucrează la imaginea sa de justițiar de carton.

Sunt îngrijorat de starea deplorabilă în care a adus Primăria, am încercat să îl ajut, am făcut tot posibilul să colaborăm. Într-o vreme aveam întâlniri periodice tocmai pentru a ne pune de acord în interesul orașului, dar pe măsură ce lunile au trecut, s-a izolat tot mai tare, a predat atribuțiile către oameni lipsiți de experiență, iar acum, spre sfârșitul mandatului, iată, apar dimensiunile daunei create. Doar timișorenii îl mai pot opri pe Dominic Fritz. Timișoara merită și poate mai mult decât atât”, transmite Alin Nica, președinte PNL Timiș și președinte al Consiliului Județean.

 

Print Friendly, PDF & Email