Alianța USR PLUS a început negocierile cu PNL Timiş

Alianța USR PLUS, care a câștigat alegerile în Timișoara anunţă că urmează să voteze decizii importante care au nevoie, atât la Timișoara cât și în Timiș, de majorități puternice și stabile. Prima opţiune este PNL.

 

Viitoarele majorităţi politice vor trebui să funcționeze pe baza unor valori, principii de bună guvernare și proiecte concrete, declară Ovidiu Merean, vicepreședinte USR Timișoara.

Prima opțiune pentru această majoritate este PNL care, spun reprezentanţii USR-PLUS, transmite semnale că a început o reformă internă. În acest context, Alianța USR PLUS și-a desemnat, prin vot, echipa de negociere care se va întâlni în perioada următoare cu reprezentanții PNL Timișoara și Timiș. Aceasta este formată din: Dominic Fritz, primar ales al Timișoarei, Horia Bugarin, primar ales Dumbrăvița, Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș, Cristian Moș, președinte USR Timiș și consilier județean ales, Raul Olajos, președinte Plus Timiș și consilier județean ales, Bianca Luca, consilier județean ales, Dan Reșitnec, președinte USR Timișoara și consilier local ales Timișoara, Ruben Lațcău, consilier local ales Timișoara, şi Sorin Sipoș, membru în Biroul Județean al USR Timiș.

Dominic Fritz spune că USR-PLUS îşi doreşte ca semnalele „de primenire internă” transmise de noua conducere locală a PNL Timiş să nu fie doar de conjunctură „pentru că primul punct de discuție va fi performanța și meritocrația în administrație”. „Vom insista ca, de acum înainte, toate angajările în posturi de mare responsabilitate să fie făcute prin concursuri reale între candidați cu CV-uri solide și bună reputație în comunitate, morală și profesională. Alianța USR-PLUS și eu personal am primit voturi pentru că ne-am angajat să rupem cu vechile practici ale tranziției și acest punct este nenegociabil”, declară Dominic Fritz.

Acesta anunţă că reprezentanţii USR-PLUS vor discuta cu reprezentanții PNL o reformă a instituțiilor din administrația publică locală pe criterii de eficiență și transparență: „Sperăm să ne fie partneri în acest proiect, care ar putea să facă din Timișoara și Timiș un model de administrație pentru România”.

Dominic Fritz mai spune că se va încerca ajungerea la un acord asupra proiectelor importante pentru Timișoara, amintind de un sistem modern de mobilitate urbană, prioritizarea cartierelor Timișoarei, un nou spital municipal, protejarea și extinderea spațiilor verzi, crearea cadrului pentru dezvoltarea industriilor inovatoare și a sectorului creativ.

La rândul său, Cristian Moș, președintele USR Timiș, spune că alianţa USR-PLUS este pregătită să facă „politica pe care timișenii o așteaptă de atâta timp”: „Depolitizarea funcțiilor publice nu este negociabilă, este o necesitate urgentă pe care suntem gata să ne-o asumăm și avem această așteptare și din partea celor de la PNL. În lunile ce vor urma, cu siguranță toți cei care ne-au oferit votul și încrederea pe 27 septembrie, se vor convinge că ne-am bazat întreaga campanie electorală doar pe promisiuni realizabile și realiste și nu vom face rabat de la principiile de integritate pe care USR PLUS le are.”

După alegerile din 27 septembrie, USR-PLUS Timiş a câştigat patru Primării – Timișoara, Cenad, Dumbrăvița și Foeni – şi are consilieri locali în 49 localități și zece consilieri județeni.

Print Friendly, PDF & Email