Alfred Simonis: „Dominic Fritz se agață de cel mai valoros proiect de infrastructură de care urmează să beneficieze Timișoara”

Foto: Constantin Duma

După ce primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că proiectul de modernizare a căii ferate între Timișoara Est și Ronaț, gestionat de CFR și Ministerul Transporturilor va afecta Timișoara pentru următoarea sută de ani, deputatul PSD Alfred Simonis îl acuză pe acesta că lansează „fumigene”, pentru a-şi ascunde „incapacitatea sa de a gestiona orașul”.

 

„Ca să-și mascheze propria incompetență administrativă și insuccesul în a reuși proiecte reale pentru oraș, primarul se agață de cel mai mare și cel mai valoros proiect de infrastructură de care urmează să beneficieze Timișoara în acest secol, contractul de modernizare a infrastructurii feroviare, în valoare de 1,44 miliarde de lei, Lotul 3 Timișoara Est – Ronaț Triaj, aferent obiectivului «Modernizarea liniei CF Caransebeș – Timișoara – Arad», finanțat cu fonduri nerambursabile prevăzute în PNRR. Fumigena lansată de Fritz ascunde nu doar incapacitatea sa de a gestiona orașul, ci și faptul că instituția pe care o conduce nu a fost capabilă să depună proiecte serioase pentru atragerea de fonduri europene”, declară deputatul PSD Alfred Simonis, preşedinte al PSD Timiş.

Potrivit parlamentarului social-democrat, Dominic Fritz se declară foarte preocupat de dezvoltarea orașului și de viitorul acestuia, deşi nu a „rezolvat lucruri elementare care puteau fi soluționate de multă vreme, Colterm, RATT, spațiile verzi, reabilitările de drumuri, poluarea, transparența administrativă etc. Este absolut incredibil să te apuci să pui bețe în roate unui proiect de asemenea anvergură, cum este cel al CFR, în loc să ieși și să lauzi faptul că Timișoara în sfârșit primește ceea ce merita încă de acum 30 de ani.”

Alfred Simonis susţine că Timișoara are nevoie de acest proiect ca de aer: „Timișoara are nevoie să primească infrastructură nouă și modernă și ar fi bine să aveți tăria de a recunoaște și accepta această reușită, chiar dacă e o reușită a PSD, pentru că în sfârșit avem parte de ceea ce merităm ca oraș. Pierderea unui astfel de proiect ar însemna încă 30 de ani de stagnare.”

Proiectul de modernizare a căii ferate între Timișoara Est și Ronaț, gestionat de CFR și Ministerul Transporturilor va afecta Timișoara pentru următoarea sută de ani, a atras atenţia primarul Timişoarei, Dominic Fritz: „Dacă e bine făcut, ne va conecta mai bine de Europa și de România printr-un mod de transport nepoluant. Este șansa noastră să călătorim cu trenuri mai rapide. Dacă e prost făcut, va bloca orașul, va afecta grav mobilitatea, va spori ambuteiajele în trafic și va crea un zid pentru pietoni și bicicliști între nordul și sudul Timișoarei”.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email