Alexandru Tomescu concertează la Timişoara, în cadrul Turneului „Stradivarius”

Violonistul Alexandru Tomescu, aflat în Turneul Naţional „Stradivarius” #10, ajunge şi la Timişoara.

 

Pentru al zecelea an consecutiv, violonistul Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, care are privilegiul de a cânta, din 2007, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, se află în Turneul Naţional „Stradivarius”.

Turneul de anul acesta, ajuns la cea de-a zecea ediţie, se numeşte „Anotimpurile” şi reuneşte muzică de Astor Piazzolla, care ne duce cu gândul direct la anotimpuri, şi, în general, muzică de compozitori din zona hispanică, atât din Spania, cât şi din America de Sud.

La Timişoara, Alexandru Tomescu va ajunge sâmbătă, 20 mai, unde, de la ora 20, va concerta la Filarmonica Banatul. Alături de el, în acest turneu, se află bandoneonistul Omar Massa şi pianista Sînziana Mircea.

 

Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz, în Turneul Stradivarius Enescu Experience 2015.

 

Alexandru Tomescu a evoluat de numeroase ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia. Alexandru Tomescu a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam).

 

Print Friendly, PDF & Email