Alergare pe-un picior de plai, la Timişoara

Peste câteva zile, la Timişoara va avea loc o alergare la Pădurea Verde, numită Pe-un picior de Plai, pe care organizatorii o anunţă drept unul dintre cele mai frumoase evenimente de profil din Timișoara, datorită traseului natural. .

 

La evenimentul Pe-un picior de Plai, organizat de Asociația Club Sportiv Alergotura, poate participa oricine. Intenția organizatorilor este de a le oferi o experiență frumoasă de alergare, în natură, pe trasee de pământ, celor care vor să alerge dar cred că nu sunt în stare sau tot amână.

Alergarea la Pădurea Verde este o experiență foarte plăcută. Am văzut multe persoane care, după ce au făcut o tură prin pădure, pe traseu sălbatic, dar în siguranță, au început să alerge mai des și mai mult. Ne dorim să-i motivăm, convingem pe timișoreni să facă un efort acum și să  vină la eveniment”, spune Valentin Mureșan, coordonatorul evenimentului. Acesta dă asigurări că participanţii se vor simți foarte bine și vor dobândi încredere și bucurie de a mai alerga și altă dată, încă o tură, undeva într-un parc, pe malul Begăi sau chiar la Pădurea Verde.

Pe-un picior de Plai a ajuns la a treia ediție și are în prezent şase curse:

  • Cros Popular – 2 kilometri
  • Crosul Copiilor – 800 metri
  • Primul meu trail – 7 kilometri
  • Îmi place trail – 14, 5 kilometri
  • Sunt nebun după trail – 20,5 kilometri.
  • Cursa Pompierilor – o cursă specială și spectaculoasă care se desfășoară pe un traseu mai scurt al Crosului Popular.

Comunitatea alergătorilor este în creștere, mai spune Valentin Mureşan, pentru că oamenii și-au dat seama că sportul face bine. „Cei care au început mai demult și erau ca rare flori de primăvară prin oraș i-au inspirat și i-au încurajat pe cei din jur. Le spunem începătorilor că, dacă au un prieten care aleargă, atunci pot și ei să alerge. Și prietenul a fost cândva începător. Părinților le transmitem să vină cu copiii și să le ofere libertatea alergării. Cei mici sunt înnebuniți după alergare și mișcare. Să alerge și ei cu cei mici. Copiii copiază exemplul părinților”, mai spune coordonatorul evenimentului.

Pe-un picior de Plai va începe sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 9, și va dura, cu toate cursele programate, până la ora 13.

Print Friendly, PDF & Email