Al treilea centru de vaccinare de la Timişoara, cel de la Isho, pe punctul de a fi deschis

Foto: Isho / Facebook

Centrul de vaccinare din incinta complexului imobiliar Isho, unde pot fi operaționalizate până la opt fluxuri, este pregătit pentru deschidere, anunţă Primăria Timişoara. Acesta va fi cel de al treilea centru de vaccinare funcţional din cele 17 anunţate, la sfârşitul anului trecut, de Municipalitate.

 

Decizia deschiderii centrului de vaccinare de la Isho va fi luată în aceste zile de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș, în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile pentru Timișoara, transmit reprezentanţii Primăriei.

Viceprimarul Ruben Lațcău împreună cu Ciprian Trocan, coordonatorul din Primărie pentru nucleul local de vaccinare, prefectul Liliana Oneț și directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Flavius Cioca, au verificat deja spațiile destinate vaccinării timișorenilor, puse la dispoziția Primăriei Timișoara de către Isho.

Suntem gata să deschidem și centrul de vaccinare Isho. La acest centru putem operaționaliza până la opt fluxuri, așa cum sunt numite în documentele oficiale spațiile destinate vaccinării și procesele din interiorul lor. Acesta va fi cel mai mare din oraș, cel puțin până acum. Timișorenii au început deja să se vaccineze la centrul de la Iulius Town, cu două fluxuri, și la spitalul CFR”, transmite primarul Dominic Fritz, aflat în izolare după ce a fost depistat pozitiv la testul covid.

Acesta mai spune că deciziile în privinţa numărului centrelor de vaccinare sunt luate la nivel național. „Doamna prefect a insistat pe lângă Ministerul Apărării Naționale, coordonatorul procesului de vaccinare, și la Institutul Național de Sănătate Publică, să deschidă mai multe centre în Timișoara și în Timiș și mă bucur că rugămintea i-a fost ascultată. Sper că vom afla în curând câte din cele nouă fluxuri aprobate suplimentar pentru județ ne vor fi alocate la Timișoara. Această decizie o ia Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș din care fac parte reprezentanții Prefecturii Timiș, Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică Timiș și ai Ministerelor Apărării și de Interne, nu și Primăria. Vă spun toate aceste lucruri pentru că unii își imaginează că, într-o operațiune de asemenea amploare, un primar face ce-l taie capul. Mi-aș dori și eu o predictibilitate mai mare, astfel încât oamenii să știe dinainte ce urmează și noi, ca administrație locală, să nu fim puși în fața faptelor împlinite. Dar statul, așa cum este el, birocratic și greoi și uneori chiar absurd, se urnește într-o acțiune fără precedent, iar în Timiș lucrurile merg în direcția bună”, explică Dominic Fritz.

Foto: Isho / Facebook

În privinţa diferenței dintre numărul de vaccinuri ajuns la Timișoara și cel primit la Cluj, de exemplu, orașe-centre regionale de distribuție, Dominic Fritz spune că, în timp ce de la Timișoara vaccinurile pleacă spre patru județe – Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara –, de la Cluj se distribuie vaccinuri către şase județe: Cluj, Bistrița Năsăud, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. „Am cerut colegilor mei de la DSP Timiș o situație detaliată să știm câte doze rămân aici, în Timiş”, mai transmite primarul Dominic Fritz.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, precizează că la Isho va funcționa centrul de vaccinare cu cele mai multe fluxuri, realizare posibilă datorită echipei de la Spitalul Județean din Timişoara. „Dincolo de dezbaterile intense privind centrele de vaccinare, puțină lume ajunge să afle despre eforturile și competențele extraordinare ale echipelor medicale care operaționalizează aceste centre. La Isho, va funcționa centrul de vaccinare cu cele mai multe fluxuri, realizare posibilă datorită echipei de la Spitalul Județean condusă de Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean. Implicarea acestor oameni minunați a depășit atribuțiile de serviciu. Deși nu aveau nicio obligație, au ajutat centrele de la Iulius Mall, Dumbrăvița, Șag și au oferit consultanță pe circuite, fluxuri și necesar de echipamente. Solidaritatea lor nu s-a oprit aici, au asigurat kit-uri de urgență și paturi de consultații pentru centrul de la Iulius Mall. Le mulțumesc public și le sunt recunoscător pentru toată munca depusă”, a scris, în această dimineaţă, pe pagina sa de facebook, Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email