Al doilea tren cu îngrijitori români a plecat din Timișoara spre Austria

Foto: Radio Timișoara

Al doilea tren pus la dispoziţie de autorităţile austriece pentru îngrijitorii români de bătrâni care lucrează în Austria a plecat aseară, din Gara de Nord din Timişoara, anunță Radio Timișoara.

 

Trenul a sosit în Timişoara, în dimineața de 13 mai, de la Viena, cu 41 de muncitori români care şi-au încheiat tura de lucru. Apoi, seara a plecat cu 104 persoane care au contracte de îngrijitori de bătrâni în Austria.

Costul unui drum se ridică la 270 de euro, sumă în care intră transportul, testul pentru Covid-19 care va fi realizat în Austria, masa şi cazarea obligatorie de o zi. Cei găsiţi pozitiv sunt nevoiţi să stea 14 zile în carantină.

În Gara de Nord din Timișiara au fost prezenţi şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Timiș, care au făcut triajul epidemiologic al celor care urmau să urce în tren. Trenul a fost dezinfectat și au fost luate toate măsurile pentru respectarea normelor de protecție.

În dimineața zilei de 17 mai urmează să sosească la Timişoara un nou tren din Austria, care va aduce în ţară muncitorii care şi-au încheiat tura de serviciu şi care, conform protocolului, vor intra în carantină instituţionalizată, pentru 14 zile.  Seara, trenul va pleca din gara de Nord în direcţia Viena cu alţi români care au angajamente în Austria.

Print Friendly, PDF & Email