Ajutor social-filantropic oferit de Patriarhia Română celor afectați de pandemia Covid-19

Foto: Patriarhia Română

Într-o perioadă marcată din ce în ce mai mult de criza medicală cu consecințe sociale provocată de pandemia cu noul, Patriarhia Română i-a îndemnat pe ierarhi și pe preoți să intensifice unirea rugăciunii cu fapta bună, manifestată prin acțiuni sociale concrete ale Bisericii. Ajutor financiar și material este de peste patru milioane de lei.

 

„Acestea sunt rodul firesc al iubirii și solidarității față de cei ce suferă deja consecințele dureroase ale acestei situații de criză: oamenii vârstnici și săraci, dar și cei aflați temporar în izolare sau în carantină. Intensificarea implicării sociale a Bisericii reflectă în aceste zile și prețuirea deosebită față de toți cei care, în frunte cu medicii, lucrează în spitale și în alte așezăminte medicale”, transmite agenția de știri a Patriarhiei române, basilica.ro.

Răspunzând chemării Patriarhiei Române, centrele eparhiale, protoieriile, parohiile și mănăstirile s-au implicat social-filantropic și au raportat până în prezent un ajutor financiar și material în cuantum de 4.105.002 lei.

La acest sprijin social-filantropic în derulare se adaugă donația Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în valoare de 10.000 de lei, din salariul personal, depusă în contul platformei online „Ajută cu bucurie” ajutacubucurie.ro în scopul achiziționării de materiale de protecție pentru voluntarii activi în acest proiect sprijinit de Patriarhia Română și de Federația „Filantropia”.

Reprezentanții Patriarhiei Române transmit că apreciază orice donaţie, mică sau mare, pentru a ajuta pe toţi cei greu încercați de efectele acestei epidemii să depășească mai ușor momentele grele prin care trec.

Totodată, odată cu decretarea stării de urgență, Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a implicat, alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, în ajutorarea persoanelor aflate în situații excepționale mai ales în condițiile de criză medicală.

De la începutul programului de asistență la domiciliu a persoanelor aflate în dificultate, adică din 18 martie, au fost distribuite aproximativ 900 de porții cu hrană caldă, în valoare de 15.000 de lei. Hrana este asigurată de cele șase Protoierii ale Capitalei prin efortul susținut al personalului de la cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia.

Totodată, au fost achiziționate 5.000 de cărți de Rugăciuni la vreme de boală și necaz, în valoare de 6.500 de lei, care au fost distribuite la Spitalul Clinic Colentina, Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Spitalul Clinic „Gheorghe Polizu”, Institutul Național de Endocrinologie „C.I. Parhon”, pentru a fi oferite atât bolnavilor, cât și personalului medical, precum și, prin intermediul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, persoanelor care primesc ajutor hrană caldă la domiciliu, de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De asemenea, Arhiepiscopia a oferit Spitalelor „Matei Balș” și „Victor Babeș” 2.000 de sticle de doi litri de apă plată Izvorul Alb, în valoare de 5.000 de lei.

Tot de la decretarea stării de urgență, Arhiepiscopia Bucureștilor și ISU au pus la dispoziția celor aflați într-o situație de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei de Covid-19 numărul unic de apel 0799.785.491, accesibil în intervalul orar 8-16.

Print Friendly, PDF & Email