Ajutor pentru persoanele fără locuinţă, printr-o colaborare între Primăria Timișoara și Arhiepiscopie

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

Primăria Timișoara și Arhiepiscopia Timișoara pregătesc un proiect comun de ajutorare a persoanelor aflate în situații dificile și care au rămas fără locuință, anunţă primarul Dominic Fritz.

 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunţă Municipalitatea a identificat în zona Aeroport un teren care are o centrală termică dezafectată și că Primăria va propune Consiliului Local cedarea lor cu titlu gratuit către Arhiepiscopia Timişoara, pe o perioadă de 15 ani. „Arhiepiscopia se angajează să amenajeze clădirea în locuințe unde vor fi cazate familii care au nevoie urgentă de ajutor. Este un tip de serviciu social pe care noi ca administrație nu îl putem oferi singuri și de aceea ne bucură acest parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă. Este important să găsim modalități de colaborare cu diferiți parteneri sociali pentru a crește oferta de servicii pe care le oferim persoanelor care trec prin momente dificile și au nevoie de ajutorul comunității”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Terenul cu o suprafață de 685 mp se află în cartierului Aeroport, pe str. Teodor Garnet, nr.7.

„Sunt persoane care se află în dificultate care se află într-o zonă gri – nu se încadrează ca și condiții în zona serviciilor cu care poate răspunde Primăria prin Direcția de Asistență Socială, și care vin către Mitropolie pentru ajutor – sunt evacuați, nu mai au venituri să-și plătească o chirie și cer adăpost până își găsesc un loc de muncă. Primăria ne-a propus acest imobil, care are conexiunile cu orașul – este transport public care asigură legătura cu restul orașului. S-a făcut o minimă expertiză tehnică din care rezultă că spațiul va putea fi amenajat”, declară reprezentanții din Sectorul social al Arhiepiscopiei Timișoarei. Odată ce darea în folosință va fi aprobată de către Consiliul Local, Mitropolia va putea începe amenajarea spaţiului, intenția fiind să asigure spații de cazare în regim de urgență.

Dreptul de folosință gratuită se va acorda pe o perioadă de 15 ani, începând cu data intrării în vigoare a hotărârii de consiliu local. Conform prevederilor legale, preluate și în contractul de dare în folosință gratuită, cheltuielile de întreținere și răspunderea asupra bunului atribuit cad în sarcina Arhiepiscopiei Timișoarei pe parcursul acestei perioade, iar la încetarea folosinței Arhiepiscopia are obligația să restituie bunul în stare corespunzătoare folosinței și liber de orice sarcini.

 

Print Friendly, PDF & Email