Agent de poliţie, prins în flagrant în timp ce lua mită

Un agent de poliţie din Gătaia a fost prins în flagrant în timp ce intermedia o înţelegere financiară între o victimă şi un agresor, poliţistul păstrând o parte din bani.

 

Ofiţerii DGA spun că totul a început după ce, în urmă cu trei luni, un bărbat în vârstă de 34 ani, bătut de un altul, a formulat o plângere la Poliţia Oraşului Gătaia. În timpul cercetărilor, poliţistul care s-a ocupat de caz i-a cerut să-şi schimbe declaraţia, însă aceasta a refuzat, constituindu-se parte civilă cu suma de 10.000 de lei. În 10 ianuarie, tânărul bătut s-a întâlnit cu agresorul său, aflând de la el că i-a dat poliţistului suma de 4.600 lei pentru a i-o înmâna, deoarece doreşte să se împace.Întrucât poliţistul nu i-a dat niciun ban, acesta l-a căutat şi i-a solicitat banii primiţi de la agresor în scopul împăcării.

Poliţistul a recunoscut că a primit suma menţionată, însă i-a precizat că nu are banii dar că, până la sfârşitul lunii ianuarie, îi va da 4.000 lei, cu menţiunea că suma de 600 de lei este partea lui pentru soluţionarea dosarului, respectiv pentru că l-a convins pe agresor să-i dea banii”, transmite DGA.

La sfârşitul săptămânii trecute, agentul de poliţie i-a dat victimei 1.500 de lei, urmând ca la începutul acestei săptămâni să-i dea diferenţa de 2.500 de lei, acesta fiind momentul în care poliţistul a fost prins în flagrant. Acesta este cercetat penal pentru luare de mită.

Print Friendly, PDF & Email