Africa din inima Timișoarei

africa mea afisTimişorenii vor avea parte, în seara aceasta, de un eveniment cultural care aduce în inima Timișoarei spiritul deopotrivă sălbatic și enigmatic al Africii.

 

Organizatorul evenimentului Africa mea este Cristian Ilea, un om care, în ultimii zece ani, şi-a desfăşurat activitatea în şapte țări africane: Maroc, Mauritania, Senegal, Africa de Sud, Uganda, Kenya și Egipt. „Toată această experiență vizuală va fi comprimată într-un singur eveniment: «Africa mea»”, spune Cristian Ilea.

Acest eveniment cultural, care are loc azi, de la ora 19, în Casa Artelor, cuprinde o expoziție de fotografie, realizată de Cristian Ilea, ce ilustrează inspirat viața sălbatică africană de la Capul Bunei Sperante, până la Marea Roșie, trecând prin Kruger National Park, Masai Mara, Nakuru National Park și Amboseli National Park. Fotografiile vor fi adăpostite de Galeria Subterana.

În aceeași seară, în cadrul aceluiaşi eveniment, în Curtea cu Castan are loc și o proiecție de film documentar: Uganda, 15. Cea mai tânără ţară, cel mai sărac continent.

Acesta este primul documentar filmat în Uganda de o echipă de televiziune din România, echipă formată din Cristian Ilea şi Marian Voicu. Se vorbeşte în acest documentar despre eforturile uneia din cele mai sărace ţări ale lumii de a-i aduce pe copii în şcoli. O ţară ai cărei copii trebuie să înfrunte sărăcia, malaria, SIDA şi războiul pentru a merge la şcoală. Uganda este cunoscută mai mult din cauza masacrelor comise de Idi Amin, o țară în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, fără apă şi electricitate”, spune Marian Voicu.

Seara africană se va încheia cu o experiență muzicală inedită: un performance susținut de Cezar Vasiescu şi Mircea Ardeleanu Jr care, cu ajutorul instrumentelor muzicale africane, vor căuta spiritul african din… Banat.

Print Friendly, PDF & Email