Aeroportul Timişoara, despre închiderea bazei Ryanair: „Decizia este strict comercială, determinată de nerentabilitatea acestor curse”

Decizia Ryanair de a-şi închide baza de la Timişoara este strict comercială, determinată de nerentabilitatea acestor curse, transmite administrația Aeroportului Timișoara.

 

Administrația Aeroportului Internaţional Timișoara anunţă că a luat act de decizia companiei aeriene Ryanair de a retrage din 25 martie mai multe curse operate de la și spre Timișoara. Şi menţionează că decizia este una strict comercială, determinată de nerentabilitatea acestor curse cu un grad redus de încărcare și/sau de tarifele mici de călătorie practicate.

Regretăm că regiunea de vest a României nu a reușit să fie suficient de atractivă pentru potențialii turiști străini, iar destinații precum Berlin sau Düsseldorf, de exemplu, să nu fie destinații de interes pentru locuitorii din Banat”, declară oficialii AIT. Şi menţionează că administrația aeroportului a pus la dispoziția operatorului aerian o infrastructură la cele mai bune standarde și tarife de operare stimulative, însă, nu aeroportul este cel care are rolul de a atrage turiști, ci o ofertă atractivă din punct de vedere al turismului și o agendă culturală și sportivă de bună calitate în regiunea deservită de Aeroportul Timișoara: „Toate companiile aeriene funcționează după principiile economiei de piață, respectiv eficiență și profitabilitate.

Destinațiile Londra, Frankfurt și Bruxelles la care compania Ryanair va renunța din 25 martie, anunţă oficialii AIT, sunt operate și de alte companii aeriene (Londra și Bruxelles, de compania Wizzair, Frankfurt Hahn de Wizzair și Frankfurt am Main, Lufthansa), astfel încât pasagerii vor putea călători în continuare spre aceste destinații.

Citeşte şi: Ryanair închide baza din Timișoara

Destinațiile București și Milano-Bergamo vor fi în continuare operate și de compania aeriană Ryanair (în paralel cu Tarom, pentru București, și Wizzair, pentru Milano-Bergamo). „Este de interes faptul ca Aeroportul Bergamo este un nod aerian pentru Ryanair și în consecință pe ruta Timișoara-Bergamo pasagerii pot sa se transfere pe zeci de destinații operate tot de Ryanair în Europa și nu numai”, mai transmit reprezentanţii AIT.

Aceştia transmit că poartă constant discuții cu operatori aerieni pentru a identifica rute aeriene eficiente din Timișoara, „așa cum am făcut de altfel și cu Ryanair care, în septembrie 2016, a deschis prima bază din România la Timișoara, dar considerăm că este necesară o implicare mai susținută a operatorilor de turism locali, a instituțiilor publice locale, a operatorilor de evenimente culturale, sportive și muzicale, pentru a face atractivă regiunea Banat și în consecință să fie disponibile mai multe zboruri, spre destinații cât mai diferite și mai mulți pasageri.”

Print Friendly, PDF & Email