Aeroportul Timișoara, conectat cu Autostrada A1 printr-un nou drum expres

Semnarea protocolului

Consiliul Județean Timiș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au semnat joi, 9 martie, un protocol pentru realizarea drumului de conectivitate A1 – Timișoara – Aeroport „Traian Vuia”.

 

Nou drum expres va avea două benzi pe sens şi o lungime de aproximativ 7 km. Viitorul drum va avea sisteme inteligente de transport, precum cel de management al traficului, camere video, comunicare și informații în timp real pentru utilizatori și administratorul infrastructurii, alături de sisteme de urgență.

CNAIR se va ocupa de asigurarea finanțării, iar Consiliul Județean Timiș, de derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate, precum și de contractarea serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție. CJ Timiș, spun reprezentanşii administraţiei judeţene, deține capacitatea de implementare a proiectului și poate valorifica integral finanțarea de la Comisia Europeană. Decongestionarea traficului existent, scăderea numărului de accidente, reducerea poluării fonice și a aerului cu gaze cu efect de seră sunt doar câteva dintre beneficiile acestui proiect.

Ne bucurăm că reușim să diversificăm accesul și să înlăturăm presiunea rutieră de la Dumbrăvița. În proiect este inclusă și o porțiune din Centura Timișoarei, pentru facilitarea accesului atât la varianta ocolitoare, cât și în localitățile periurbane apropiate. În mod cert, dezvoltarea acestui drum expres va duce la creșterea atractivității județului Timiș pentru investiții și implicit pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea dinamicii mediului de afaceri”, declară președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Print Friendly, PDF & Email