ADR Vest susține digitalizarea IMM-urilor

Zece regiuni ale Europei, din opt țări, și-au unit eforturile într-o provocare comună – aceea de a explora potențialul pe care îl poate avea tehnologia digitală în dezvoltarea IMM-urilor. România, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, este parte a acestui demers.

 

România va participa la proiectul „Devise IMM-uri din tehnologia digitală în sprijinul strategiilor regionale de specializare inteligentă”, prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Obiectivul proiectului este facilitarea procesului de digitalizare la nivel regional, prin adoptarea de soluții tehnologice în rândul IMM-urilor și printr-un parteneriat între regiuni, factori de decizie, organizații de sprijinire a afacerilor, centre educaționale și actori din mediul privat.

ADR Vest anunţă că va dezvolta un plan de acțiune care va cuprinde măsuri de transformare digitală specifice Regiunii Vest.

Până în 2021, partenerii regionali și-au propus creșterea cu 15% a numărului de IMM-uri din tehnologia digitală, care oferă soluții inovative și generează astfel competitivitate în alte sectoare. În acest context, partenerii Devise – din Irlanda, Spania, Finlanda, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Bulgaria şi România – s-au reunit în perioada 29-30 ianuarie la Santander, în Spania, pentru lansarea oficială a proiectului, la care a participat și o delegație din partea ADR Vest. Gazda întâlnirii a fost Guvernul Regional Cantabria, respectiv Ministerul Regional al Inovării, Industriei, Turismului și Comerțului.

Reprezentanţii ADR Vest tarnsmit că această primă întâlnire a vizat digitalizarea industriei regionale, cunoașterea politicilor regionale și a actualelor tendințe tehnologice. A fost prezentată activitatea unor companii care implementează elemente ale industriei 4.0 și care s-au transformat prin digitalizare și au avut loc vizite de studiu în Regiunea Cantabria.

ADR Vest își propune să faciliteze colaborarea partenerilor din regiune cu aceste grupuri de cercetare, în vederea dezvoltării de soluții pentru optimizarea traficului și a transportului public, pentru monitorizarea și reducerea nivelului de poluare.

Liderul de proiect este Reţeaua Regiunilor Europene pentru Aplicarea Tehnologiei Comunicaţiilor, în care Regiunea Vest este membru cu drepturi depline din anul 2012.

Proiectul Devise este finanțat prin programul „Interreg Europe 2014- 2020” și dispune de un buget de 1,6 milioane euro. Perioada de implementare este 1 iunie 2018 – 30 noiembrie 2022.                                                                                                     

Print Friendly, PDF & Email