ADR Vest a transmis Comisiei Europene a nouă versiune a Programului Operațional Regional Vest 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest anunţă că, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional Vest 2021-2027, a transmis Comisiei Europene a doua versiune de lucru a acestui program, împreună cu o serie de studii și analize-suport care identifică nevoile prioritare la nivel regional și fundamentează viitoarele investiții propuse spre finanțare.

 

Programul Operațional Regional Vest 2021-2027este primul program operațional elaborat direct la nivelul Regiunii Vest, adaptat nevoilor locale, precum și principalul instrument de finanțare din fonduri europene disponibil la nivel regional, cu o alocare financiară care va depăși 1,1 miliarde de euro.

Obiectivul noului program, transmit reprezentanţii Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, este ca Regiunea Vest să devină competitivă la nivel european. Accentul va fi pus pe cercetare, dezvoltare și inovare, pentru ca regiunea să poată atrage şi capitaliza investiții, să fie conectată intern și internațional, să ofere un sistem educațional modern, şi să asigure o calitate a vieții ridicată.

În perioada următoare, mai spun oficialii ADR Vest, vor urma noi negocieri cu Comisia Europeană și, în paralel, colaborarea cu Primăriile, care vor fi sprijinite în identificarea și pregătirea de proiecte, dar şi cu entitățile private, în special cu IMM-urile.

După finalizarea negocierilor și aprobarea programului de către Comisia Europeană, ADR Vest va propune un calendar al lansărilor de apeluri de proiecte și va publica ghidul solicitantului pentru fiecare componentă în parte.

 

Print Friendly, PDF & Email