Adolescent operat pe creier, cu succes, la Spitalul Județean din Timișoara

Foto: Facebook Raul Pătrașcu

La Spitalul Județean de Urgență din Timișoara a avut loc, în premieră națională, o operație complexă, pe creier, efectuată unui adolescent de 14 ani.

 

Managerul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu, anunță că o echipă de medici coordonată de un medic român care profesează la Paris, a dus la bun sfârșit o intervenție chirurgicală tânărului care suferea de o malformație arterio-venoasă la nivelul creierului.

Echipa, coordonată de dr. Cristian Mihalea, de CHU Bicetre, Paris, Franța, a fost formată din dr. Adrian Tutelcă și dr. Cătălin Juratu. Cei trei au efectuat șase intervenții în premieră națională de embolizare a malformațiilor vaselor de sânge de la nivelul creierului (anevrisme), patologii grave ce duc la accidente vasculare cerebrale și, de multe ori, la deces.

Cea mai importantă intervenție salvatoare, spune Raul Pătrașcu, a fost în cazul unui copil de 14 ani care suferise deja o ruptură a unei astfel de malformații.

Intervențiile complexe au fost efectuate minim invaziv, chiar prin interiorul vaselor de sânge și toți pacienții au o evoluție bună, timpul de recuperare fiind în medie de trei zile.

„Sunt mândru că fac parte din acest colectiv și că pot sprijini asemenea realizări! Cinste medicilor și întregului personal”, transmite managerul spitalului, Raul Pătrașcu.

 

Print Friendly, PDF & Email