Admiterea la Universitatea de Vest din Timișoara, doar pe baza rezultatelor de la Bacalaureat

Foto: UVT

Universitatea de Vest din Timişoara anunţă că este pregătită pentru desfășurarea admiterii online, grupând într-o singură adresă web toate datele necesare pentru informare, pre-înscriere, înscriere, clasificare și confirmare, în cadrul admiterii 2020, pentru toate programele de studii ale celor 11 facultăți componente.

 

Din cauza pandemiei de coronavirus, Universitatea de Vest din Timişoara a decis ca, anul acesta, pentru admitere să ţină cont doar de rezultatele la examenul de Bacalaureat, renunțând la probele scrise de examen.

După câte se știe, suntem prima universitate din țară – dar și printre primele din lume – care a integrat prin instrumente web toate etapele admiterii online, începând de la pre-înscrierea candidaților, care a fost deschisă încă din 12 mai, pe platforma https://admitere.uvt.ro/. E simplu de observat și de comparat, aplicația universitară dedicată admiterii la UVT este cea mai complexă aplicație de informare și desfășurare online a înscrierilor la universitate, cu informații detaliate despre universitate, viața de student și fiecare program de studii în parte”, subliniază rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Sesiunea de vară a admiterii online va debuta din 6 iulie. Oferta UVT este atractivă pentru un set de opțiuni deosebit de cuprinzător, integrând cuprinde 11 facultăţi, 75 de programe de studii universitare de licență și peste 80 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare diferite, precum și studii doctorale în 22 domenii.

„Am implementat toate facilitățile necesare comunicării ofertelor facultăților noastre și realizării aplicațiilor de admitere, astfel încât, orice candidat, din țară sau din străinătate, are șansa de a da admiterea și a-și confirma locul de student, prin platforma admitere.uvt.ro”, mai spune Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email