Administratorul public al Timişoarei invocă contractele prost făcute cu firmele de salubrizare

După ce Primăria Timişoara a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 de lei din cauza stării de salubrizare care lasă de dorit, Primăria transmite, prin administratorul public Matei Creiveanu, că amenad nu va rezolva problema curăţeniei în oraş, cauza fiind contractele cu firmele de salubrizare, prost întocmite de fosta administraţie.

 

Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii de Mediu transmite că, „în urma numeroselor sesizări” din presă cu privire la starea de salubrizare defectuoasă a Timişoarei, a efectuat un control pe raza teritorial administrativă a Primăriei Timișoara, constatând că aspectele reclamate se confirmă. „Starea de salubrizare în Timișoara lasă de dorit, pe domeniul public au fost identificate abandonări de deșeuri, măturatul stradal pe lângă borduri lippsește cu desăvârșire, frunzele nu au fost colectate și predate către operatori autorizați”, declară comisarul-șef Luci Muşuroi.

Pentru neconformitățile constatate Garda de Mediu a amendat Primăria Timişoara cu 60.000 de lei și a dispus măsuri urgente pentru salubrizarea stradală, respectiv prezentarea unui grafic de salubrizare pe străzi.

Primăria Timişoara reacţionează şi transmite, prin vocea adminstratorului Matei Creiveanu, că actuala administraţie lucrează cu ce i-a lăsat fost administraţie: „De mai bine de un an vorbim public despre problemele salubrizării în Timișoara și despre măsurile luate. Lucrăm cu ce ne-a lăsat fosta administrație: șase contracte cu șase firme diferite care se ocupă de salubrizare și orașul suferă mult la acest capitol.

Matei Creveanu susţine că, lună de lună, Municipalitatea taie din sumele pe care aceste firme le facturează pentru că este nemulțumită de modul în care acestea își respectă condițiile contractuale: „Din păcate, contractele prost făcute ne împiedică la măsuri mai drastice.

Amenda Gărzii de Mediu dată Primăriei Timișoara va fi plătită, însă va fi imputată firmelor de salubrizare care sunt responsabile de curățenia orașului.”

Administratorul public al Timişoarei mai spune că măsura impusă de Garda de Mediu nu va rezolvă curățenia orașului: „Rezolvări sunt, de exemplu, controalele desfășurate în trecut împreună cu Poliția Locală și inspectorii Primăriei pentru depistarea celor care aruncă ilegal deșeuri pe domeniul public și care s-au soldat inclusiv cu confiscarea mașinilor celor care au încălcat cu bună știință legea. E adevărat că sunt locuri în Timișoara unde se poate mai bine și mai curat. Dar ne-am dori ca inspectorii Gărzii de Mediu care au petrecut o săptămână în control la Primărie, pentru a-și justifica amenda, să treacă de limitele administrative ale orașului și să vadă și miile de tone de gunoaie de pe traseul viitoarei centuri a orașului, de exemplu”.

Print Friendly, PDF & Email