Administratorul firmei care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei, reținut

Unicul acţionar şi administratorul firmei care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, din cauza căreia doi copii şi mama unuia dintre aceştia au decedat, a fost reţinut pentru 24 de ore, anunţă Agerpres, citând surse judiciare.

 

Ioan-Sorin Buță, unicul acţionar şi administratorul firmei Bistim Dera, care a efectuat dezinsecţia în blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. După audierile care s-au prelungit în noapte, în aceasră dimineaţă el a fost reţinut, urmând a fi prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.

 „În cauză există suspiciuni că intoxicaţia ar fi survenit ca urmare a unei deratizări realizate cu scurt timp înainte la imobilul respectiv. Prin procesul verbal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara (ora 15,30) s-a dispus sesizarea din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în baza articolelor din mas-media. (…) Prin ordonanţa din data de 18 noiembrie, orele 17,30, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus preluarea cauzei, având în vedere gradul de complexitate al acesteia. În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, declară, citată de Agerpres, Violeta Filip, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiș, 30 de persoane sunt internate la spitalele din Timișoara. Dintre acestea, 19 sunt copii aflați acum la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”.

 

Print Friendly, PDF & Email