Administrația liberală pentru Timișoara: Investiții de peste 500 de milioane de euro din fonduri europene (P)

Stimați timișoreni,

Vin acum în fața dvs., după 8 ani de administrație liberală în Timișoara,  pe care cu onoare am condus-o, să vă mulțumesc că sunteți și ați fost alături de mine. Să vă mulțumesc că, doar împreună cu voi, dragi timișoreni, am putut realiza atât de multe obiective demne de numele orașului nostru. Doar știind că dvs., cei mulți, sunteți alături de mine, am putut  să pun în practică tot ceea ce merită orașul nostru: dezvoltare economică și socială, recunoaștere europeană, modernizarea infrastructurii rutiere, reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ și a instituțiilor medicale, crearea de noi spații verzi și modernizarea parcurilor existente, proiecte noi privind infrastructura școlară, medicală, rutieră și de mediu.

Timp de 8 ani de zile, de când ați ales să vă fiu primar, am atras pentru Timișoara peste 500 de milioane de euro din fonduri europene pentru modernizare, implementare și finalizarea numeroaselor obiective de investiții care au transformat orașul nostru într-un veritabil oraș european. Nu am cum să nu amintesc Pasajele Michelangelo, Jiul, Popa Șapcă și Iulius, Centrul Istoric cu 33 de străzi pietonale, la care se adaugă 6 piețe și 3 piațete, de departe cea mai întinsă zonă pietonală din țară, și multe alte investiții în modernizarea și reabilitarea, extinderea și reamenajarea infrastructurii de mobilitate. Din punct de vedere educațional, cele două mandate de administrație liberală au însemnat pentru Timişoara o serie de investiții în ceea ce privește performanța în educație, care în cifre înseamnă aproximativ 100 milioane de euro.

 

Viziunea de dezvoltare și modernizare pentru viitor

Proiectele ambițioase propuse de echipa liberală pentru Timișoara în următorii ani fac parte din viziunea de dezvoltare și modernizare a orașului nostru prin care sunt propuse investiții substanțiale în infrastructura de transport urban a Municipalității, în special în ceea ce privește infrastructura rutieră, iar efortul total de finanțare necesar numai pentru aceasta din urmă depășește substanțial suma de 1 miliard de euro.

Fie că vorbim de cele 11 licee reabilitate capital sau în curs de reabilitare capitală, fie că vorbim de dotările cu mobilier și echipamente de laborator în ton cu standardele internaționale ale tuturor unităților de învățământ din Timișoara, de construirea noului Campus Lenau, construcție modernă și emblematică pentru sistemul educațional timișorean sau de dezvoltarea segmentului de învățământ profesional ca o cerință din partea mediului de afaceri și a industriei din Timișoara pentru oameni competenți și bine pregătiți, putem să spunem fără să greșim că administrația liberală în Timișoara a făcut, în acești 8 ani, ceea ce nu a făcut încă nimeni de la Revoluție încoace, adică în ultimii 30 de ani și anume: a investit în viitor, în viitorul unei societăți performante și educate, care pune în prim plan dezvoltarea personală și profesională a generațiilor care vor urma.

Pentru mine și echipa liberală, sănătatea publică a reprezentat în toți acești ani, un domeniu de importanță strategic și ocupă un loc de top în lista priorităților mandatului viitor. În acest scop, am identificat toate fondurile posibile și necesare sectorului medical pentru lucrări de reparații, reabilitări și dotări medicale de ultimă generație.

În România, s-au construit foarte puține spitale în ultimii 30 de ani și extrem de puține de către autoritățile locale. Noi am făcut asta în Timișoara și, cu toate greutățile, lucrările privind construirea noului Spital de Copii din Timișoara se apropie de final. Alte două proiecte majore pentru Timișoara sunt: un nou corp pentru Spitalul Municipal care va avea 6 Etaje+ E7 retras+ heliport și Maternitatea Spitalului Municipal care este prevăzută a fi construită în zona Bogdăneștilor, pe o suprafață de 15.000 mp. Valoarea acestui proiect este de 300 de milioane de lei, sursa de finanțare fiind bugetul local. Lucrări majore de reabilitare și dotare au fost deja executate la Spitalul „Victor Babeș”, întreaga Clinică de Pneumoftiziologie fiind complet renovată după ce nu s-a intervenit aici în ultimii 50 de ani.

 

Transport și mediu

Investiții și modernizări au fost în absolut toate sectoarele administrației publice locale: în transportul public –  suntem singurul oraș din România cu 6 subsisteme de transport public: tramvai, troleibuz, autobus, ambarcațiuni, biciclete, trotinete, promovăm mijloacele de transport ecologice – tramvaiele, autobuzele electrice și troleibuzele, în sistemul public, mașinile electrice, în sectorul privat, acestea din urmă, ca și autobuzele publice, prin crearea a 16 stații de încărcare a bateriilor lor distribuite practic în tot orașul.

O altă direcție de acțiune prioritară pentru noi este aceea a îmbunătățirii calității aerului, a mediului în general, și în acest sens am investit aproximativ 50 de milioane de euro în cei 8 ani de administrație liberală. Timișoara nu și-a justificat niciodată mai bine ca acum apelativul de oraș al florilor și nu a avut niciodată parcurile la standardele la care le are astăzi: Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Justiției, Parcul Pădurice și, în curând, Parcul Civic, Parcul Brătianu și Parcul C.D. Loga. Plantăm, de asemenea, o mulțime de copaci, mai ales pe aliniamente, dar și în parcuri și între blocuri, cu ocazia amenajărilor de parcări în locul garajelor.

 

Dragi timișoreni,

Eu vă mulțumesc și cu această ocazie că înțelegeți și îmi sunteți alături și vă reiterez: ÎMPREUNĂ, FACEM TIMIȘOARA MAI TARE CA ORICÂND!

 

Articol comandat de PNL Timiș. Executat de SC Timpolice SRL. Cod mandatar financiar: 21200012

Print Friendly, PDF & Email