Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara, în Consiliul Director al Asociației Timișoara 2021

Foto: Constantin Duma

După aproape un an de zile de blocaj, Consiliul Director al Asociației Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii s-a întrunit, pentru prima dată, la sfârșitul săptămânii trecute. În Consiliul Director a fost numită Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara.

 

„Salut numirea doamnei Ada Hausvater, managerul Teatrului Național din Timișoara, ca reprezentant al Ministerului Culturii în Consiliul Director. Asta dă speranțe Timișoarei pentru deblocarea Asociației și relansarea programului cultural”, declară primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Acesta spune că, dacă 2021 rămânea anul Capitalei Culturale, ar fi fost un eșec, din cauză că „am găsit un blocaj instituțional, financiar și managerial și o lipsă de încredere în Asociație, ca principal promotor al programului cultural și în capacitatea Timișoarei de a duce acest proiect la bun sfârșit.”

În ultimele luni, declară Dominic Fritz, a avut numeroase discuții cu directorul executiv al asociației, Simona Neumann, şi cu actorii culturali, membrii și partenerii Asociației. „Există un consens pentru un restart, inclusiv cu oameni noi, al Asociației și al programului, esențial pentru reclădirea încrederii în Capitala Culturală”, declară edilul Timişoarei.

Acesta mai spune că proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană a Culturii „este o șansă istorică, pentru toți, să arătăm Europei și o altă imagine a României, de societate capabilă să se unească în jurul unui proiect național major și să-și pună in valoare istoria și cultura europeană. Sunt încrezător că prima ședință a Consiliului Director va da semnalul așteptat pentru acest restart și pentru a reporni energiile creatoare ale comunității.”

 

Print Friendly, PDF & Email