Actriță Teatrului German, distinsă cu Premiul „Stefan Jäger”

Premiul „Stefan Jäger“ pentru anul 2016 îi va fi conferit actriței Teatrului German de Stat Timișoara, Isa Berger, pentru merite deosebite în cultivarea limbii, culturii și a tradițiilor germanilor din Banat.

 

Ceremonia de acordare a distincției va avea loc în luna mai, în cadrul Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat.

Isa Berger s-a născut la Orșova, în 1988. A absolvit Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, din Timișoara, iar în 2010 a dobândit licența în Relații internaționale și studii europene, studiate în limba germană la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării a universității timișorene. Tot la Timișoara a studiat apoi actorie în limba germană. Din iunie 2013 este angajată a TGST, unde joacă în spectacole precum Electra, Scandal în culise, Deșteptarea primăverii sau Ținuturile joase.

Andreea Andrei, consultant artistic al TGST, spune despre Isa Berger că aceasta a dobândit merite deosebite în cultivarea teatrului școlar de expresie germană, prin coordonarea de activități ale trupelor NiL, respectiv de proiecte din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret de Expresie Germană, astăzi alături de mentorul său, actrița Isolde Cobeț.

A participat, de-a lungul timpului, la ateliere de teatru coordonate de Simon Schlingplässer, Radu-Alexandru Nica, Alexander Hausvater, Ida Jarcsek-Gaza, Miklós Bács, Andrea Gavriliu sau Ștefan Lupu. A colaborat cu Teatrul Național și cu Teatrul Merlin, din Timișoara, precum și cu Teatrul Dramatic „I. D. Sîrbu”, din Petroșani. A jucat în filme de lung și scurt metraj.

De-a lungul timpului, alți doi membri ai colectivului TGST au fost distinși cu acest premiu: actrița Karina Reitsch și directorul TGST, Lucian M. Vărșăndan.

 

Print Friendly, PDF & Email