Actorul Graham Stark, partenerul lui Peter Sellers din „Pantera Roz”, a murit

Actorul britanic Graham Stark, care a jucat rolul lui Hercule Lajoy, partenerul inspectorului Clouseau, în mai multe filme din seria “Pantera roz”, a murit la vârsta de 91 de ani, în urma unui atac cerebral, la Londra, în 22 octombrie.

Graham StarkGraham Stark a obţinut rolul impasibilului Hercule Lajoy în filmul O împuşcătură în întuneric, în 1964, datorită prieteniei cu Peter Sellers, interpretul inspectorului Clouseau în seria Pantera roz, rol pe care Stark l-a reluat în Pe urmele Panterei roz, în 1982, informează bbc.co.uk, sursă citată de Mediafax.

Actorul britanic a jucat şi alte per­sonaje din celebra serie, cum ar fi rolul doctorului Auguste Balls în Răzbunarea Panterei roz (1978) şi Fiul Panterei roz (1993). De asemenea, a avut o apariţie memorabilă în Pantera roz contra­atacă (1976), unde a jucat rolul unui recepţioner de origine germană în scena în care inspectorul Clouseau este muşcat de un câine.

Graham Stark a jucat în peste 100 de filme, dintre care se remarcă Vic­tor Victoria, Superman III, Întâlnire cu surprize, Alfie (1966) şi filmul din seria cu James Bond Casino Royale.

Pe lângă rolurile din filmele de lungmetr, Graham Stark a apărut în numeroase emisiuni comice de televi­ziune, cum ar fi The Idiot Weekly, A Show Called Fred şi Benny Hill Show, iar în 1964 şi-a lansat propriul pro­gram de comedie pe postul BBC, The Graham Stark Show.

Actorul din Pantera roz a regizat şi două filme, scurtmetrajul Simon Simon (1970) şi comedia The Magnificent Seven Deadly Sins (1971).

De asemenea, Graham Stark a fost fotograf, una dintre pasiunile sale fiind să îşi fotografieze colegii pe pla­toul de filmare, şi a avut mai multe ex­poziţii pe plan mondial. În 2003, şi-a publicat auto­biografia, intitulată Stark Naked.

Print Friendly, PDF & Email