Actorii Naţionalului timişorean urcă pe Riksscenen, în Oslo

say it now  Foto Adi PiclisanUna dintre inițiativele cele mai ambițioase ale Teatrului Național din Timișoara se apropie de final. Un proiect care a imaginat noi căi de comunicare pentru adolescenți și, totodată, a atras atenția asupra importanței  civice a teatrului atât în interiorul comunității, cât și ca facilitator al dialogului intercultural european.

 

După seria de workshop-uri cu adolescenți din patru licee timișorene a urmat scrierea piesei Say it now!, iar apoi, punerea în scenă a spectacolului omonim. Acum, dramaturgia europeană s-a îmbogățit cu o carte nouă. TNT a publicat piesa Say it now!, de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente, în variantă trilingvă, astfel încât textul este accesibil în română, engleză și norvegiană.

Lansarea volumului este programată la Oslo, unde TNT va avea două reprezentații cu spectacolul omonim, în 19 și 20 septembrie, pe Riksscenen.

În distribuția spectacolului regizat de Marcelino Martin Valiente îi regăsim pe Flavius Retea, Ana Munteanu, Bogdan Spiridon si Colin Buzoianu. Spectacolul are o coregrafie semnată de Gunhild Bjoernsgaard, pe muzica lui Sebastian Hamburger, video Lucian Matei și light design Ovidiu Zimcea.

La Timișoara, volumul va  fi lansat în cadrul FEST-FDR2016.

Say it now! este un spectacol – experiment, prin care TNT a propus un necesar exercițiu de sinceritate. Proiectul a debutat în aprilie 2015, printr-un workshop la care au participat elevi din patru licee timișorene, care și-au făcut curaj să spună lucrurile despre care, în general, de jenă sau frică, aleg să tacă. Temele descoperite și dezvoltate împreună au stat la baza piesei scrise „la patru mâini” de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente.

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României, Say it now! reprezintă modalitatea prin care Teatrul Național din Timișoara și partenerul său norvegian, compania B. Valiente, au imaginat noi căi de comunicare pentru adolescenți și, totodată, au atras atenția asupra importanței  civice a teatrului atât în interiorul comunității, cât și ca facilitator al dialogului intercultural european, transmit oficialii TNT.

Print Friendly, PDF & Email