Actorii filmului “Despre oameni şi melci”, premiaţi la Sankt Petersburg

Actorii din filmul “Despre oameni şi melci”, regizat de Tudor Giurgiu, au primit premiul pentru interpretare la Festivalul de la Sankt Petersburg. Juriul a fost impresionat de prestaţia întregii distribuţii.

Despre aomeni si melciEchipa de actori din filmul Des­pre oameni şi melci a primit premiul de interpretare la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film de la Sankt Peters­burg, juriul fiind impresionat de presta­ţia întregii distribuţii, motiv pentru ca­re a decis să acorde un premiu colectiv, anunţă Mediafax. Astfel, pelicula re­gizată de Tudor Giurgiu adaugă un nou trofeu în palmares.

Despre oameni şi melci a fost unul dintre cele 14 titluri aflate în competi­ţie. Juriul internaţional a fost alcătuit din Marion Döring, directorul Acade­miei de Film Europene, criticul de film Barbara Lorey de Lacharriere şi regi­zorii Juris Poškus şi Christoph Schaub. Regizorul, scenaristul şi producătorul Sergey Bodrov a prezidat juriul.

Lungmetrajul Despre oameni şi melci a participat şi la Festivalul de Film LET’S CEE, de la Viena, care s-a desfăşurat între 13 şi 21 septembrie şi este adresat producţiilor din Europa Centrală şi de Est. De asemenea, peli­cu­la va putea fi văzută în secţiunea Eastern View a Festivalului Interna­ţional de Film de la Cambridge, care a început pe 19 septembrie şi se va încheia pe 29 septembrie.

Totodată, filmul este proiectat în secţiunea East of the West a Festiva­lu­lui Internaţional de la Film de la Haifa, care a început pe 19 septembrie şi se va încheia pe 28 septembrie. Ajuns la cea de-a 29-a ediţie, festivalul de la Haifa este cel mai important eveniment de acest gen din Israel.

Recent, Despre oameni şi melci – o coproducţie româno-franceză produsă de Libra Film (România) şi Agat Films (Franţa) – a fost selectat la cea de-a 35-a ediţie a Festivalului de Film Meditera­nean Cinemed, de la Montpellier, care va avea loc între 25 octombrie şi 2 no­iembrie. Ediţia din acest an anunţă pes­te 250 de filme incluse în diferite secţiuni.

Print Friendly, PDF & Email