Actor al Teatrul German Timișoara, nominalizat la Gala Premiilor UNITER

Un actor al teatrului German de Stat Timişoara se află pe lista de nominalizări, la secţiunea „Debut”, a Galei Premiilor UNITER 2017.

 

Radu Brănici, actor al Teatrului German de Stat Timișoara, a fost nominalizat la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) 2017, la categoria „Debut”, pentru rolul Moritz, din spectacolul Deșteptarea primăverii, de Frank Wedekind, în regia lui Charles Müller.

Radu Brănici s-a născut în 3 iulie 1993, la Arad. În timpul liceului, urmat la Sibiu, a jucat teatru în cadrul orelor opționale, sub îndrumarea actorului Franz Kattesch. Între timp a participat la festivaluri de teatru pentru tineret atât la Timișoara, cât și în Croația. A studiat apoi la Secția de Actorie în limba germană din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. În 2014 și 2015, Radu Brănici a participat la atelierele din cadrul Școlii de vară a TGST, de la Gărâna, iar din septembrie 2015 face parte din trupa TGST. A lucrat și la proiecte muzicale împreună cu Ada Milea.

 

Citeşte şi: Timişoara, pe lista nominalizărilor pentru Gala UNITER 2017

 

La categoria „Debut” a Galei Premiilor UNITER, ceilalți concurenți sunt actorii Lavinia Pele și Iustinian Turcu, pentru creațiile lor realizate la Teatrul „Tony Bulandra”, din Târgoviște, respectiv la secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca”, din Sibiu.

Juriul de nominalizări este alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Alice Georgescu şi Mircea Morariu.

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXV-a ediţie, va avea loc în 8 mai 2017, la Teatrul Naşional „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email