Acțiuni de informare despre combaterea infecției cu Covid-19 în comunități defavorizate

O campanie de transmitere către comunitățile defavorizate a informațiilor oficiale legate de combaterea infecției cu Covid-19 este derulată de Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană, în cadrul programului „Centrul Mobil de Medicină Comunitară Banat”.

 

Trei voluntari ai Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană s-au deplasat ieri în localitățile Pesac, Periam, Sânpetru Mare și Saravale. „Dezinformarea, incertitudinea, reprezintă pericole care pot destabiliza o societate aflată în impas așa cum ne aflăm noi acum. E greu să asiguri minimul de igienă când 50 de gospodării se alimentează de la aceeași pompă de apă, când gospodăria nu este conectată la canalizare sau accesul la produse de igienă este redus”, spun aceștia.

Cei trei voluntari – Ema Cîrpaci, Sara Cîrpaci și Peter Farcas – precizează că nu au convocat întâlniri publice, ci au postat materialele puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Timiș, iar persoanele întâlnite pe stradă au fost sfătuite să-și limiteze deplasările, să stea cât mai mult în casă, să anunțe orice încălcare a condițiilor izolării la domiciliu.

Echipamentul necesar pentru protecția voluntarilor a fost asigurat de Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș „Banat” al județului Timiș, iar Prefectura Timiș a anunțat autoritățile locale despre acțiunea derulată.

 

Print Friendly, PDF & Email