Prima zăpadă care a căzut, duminică, în Timişoara, a însemnat şi startul acţiunilor de deszăpezire. Doi operatori îşi împart responsabilităţile legate de deszăpezirea şi combaterea poleiului de pe cele 700 de străzi ale oraşului, situate de o parte şi de alta a canalului Bega. În plus, două regii din subordinea Primăriei Timişoara, RATT şi Horticultura, răspund de buna desfăşurare a transportului public în comun şi de starea refugiilor pentru călători, respectiv de starea parcurilor şi a aleilor de acces din parcuri.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat că, în condiţiile generate de căderea zăpezii, acţiunile de deszăpezire au debutat, deja în Timişoara, duminică, 28 decembrie.
Potrivit unui comunicat al Primăriei, viceprimarul Dan Diaconu anunţă că acţiunile de deszăpezire din oraş se desfăşoară cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe podurile și pasajele rutiere, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele și peroanele stațiilor mijloacelor de transport în comun.
Timişoara este împărţită în şase sectoare, care cuprind aproximativ 700 de străzi. Acţiunile de deszăpezire din oraş sunt partajate, în ce priveşte responsabilitatea, de doi operatori: SC Retim Ecologic Service SA și SC Drumuri Municipale Timişoara SA.
La nord de canalul Bega, de activitatea de deszăpezire şi de combatere a poleiului este răspunzător operatorul Retim Ecologic Service SA. Care, până la prânz intervenise deja cu opt utilaje răspânditoare de material antiderapant, distribuind pe traseu 35 de tone de sare.
În partea de sud a oraşului, operatorul responsabil de acţiunile de deszăpezire este Drumuri Municipale Timişoara SA. Reprezentanţii societăţii din subordinea Primăriei au anunţat, la rândul lor, că au intervenit cu şase utilaje răspânditoare de material antiderapant și că au utilizat deja 20 de tone de sare.
În ceea ce priveşte deszăpezirea staţiilor mijloacelor de transport în comun şi păstrarea în bună stare a liniilor de tramvai, acestea sunt responsabilităţi care se află în sarcina RATT. Iar Horticultura SA are obligaţia de a curăţa de zăpadă şi de gheaţă aleile din parcuri şi este răspunzătoare, de asemenea, de asigurarea accesului în aceste zone.
Potrivit informaţiilor furnizate în comunicatul citat, duminică, la ora prânzului, circulația în Timişoara se desfășoară în condiții de iarnă, urmând ca, în momentul în care grosimea stratului de zăpadă se va apropia de cinci centimetri, pe arterele principale să se intervină şi cu utilaje cu lame și pluguri. De asemenea, începând cu ora 14, în oraş este prevăzut să se intervină și cu patru utilaje care vor dispersa sare.
Ultimele comentarii