Acțiune de prevenire a accidentelor de bicicletă în zona centrală a Timişoarei

Efective mărite de polițiști locali au efectuat ieri o acțiune de prevenire și conștientizare a bicicliştilor şi pietonilor, a celor care circulă cu trotinete sau role. Acțiunea s-a desfășurat în zona centrală a Timişoarei.

 

La acţiunea de ieri nu au fost aplicate amenzi, ci doar s-a discutat cu pietonii şi bicicliştii, transmite Poliţia Locală. De-a lungul timpul, astfel de acțiuni, atât individuale cât și în colaborare cu alte structuri din cadrul sistemului integrat de ordine publică, au fost organizate și în alte zone ale orașului.

Pe parcursul anului trecut polițiștii locali au mai desfășurat acțiuni pe linie de respectarea a legislației de către bicicliști, aplicând 222 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002, pentru circulația bicicletelor pe sectoare de drum semnalizate cu indicatorul având semnificaţia “Accesul interzis bicicletelor”. Anul acesta au fost aplicate 12 sancțiuni pentru astfel de fapte. Sancțiunile sunt de la 290 de lei și pot ajunge până la 725 de lei, spun reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email