Acțiune de amploare au autorităţilor în cartierul Kuncz

Sursă foto: Poliţia Locală Timişoara

Echipaje formate din polițiști locali, jandarmi, reprezentanți ai Primăriei Timişoara, ai Direcției de Asistentă Socială și Retim au făcut o acțiune de amploare în cartierul Kuncz. 70 de gospodării au fost verificate privind contractele de salubrizare, depozitarea și arderea deșeurilor, dar şi lăsarea în libertate a animalelor.

 

Acțiunea, desfăşurată azi, vine ca urmare a sesizărilor de la cetățeni care au reclamat diverse fapte, în atenția autorităților fiind cazurile referitoare la arderea de deșeuri, abandonul de resturi pe domeniul public, lipsa contractelor de salubrizare, lăsarea în libertate a animalelor precum câini, cai etc. Au fost verificate 70 de imobile cu privire la existența contractelor de salubrizare, cetățenii fiind avertizați să ia măsuri de încheiere a acestora, dar și cu privire la rampele și depozitările de deșeuri din această zonă. Au fost identificați mai mulți câini și cai aflați în libertate, posesorii acestora fiind atenționați să îi țină în curți, şi a fost identificată și o persoană despre care erau date că ar fi abandonat deșeuri transportându-le cu o căruță.  Totodată au luate în evidență mai multe microbuze despre care există date că sunt folosite pentru colectarea şi transportul deșeurilor, care ulterior sunt abandonate pe domeniul public.

Reprezentantul pe problemele romilor din cadrul Direcției de Asistență Socială le-a explicat oamenilor că nerespectarea legislației pe probleme de mediu atrage după sine nu numai sancțiuni contravenționale în bani, ci și posibile infracțiuni, motiv pentru care trebuie să respecte actele normative în vigoare, transmite Poliţia Locală Timişoara. Persoanele avertizate cu privire la lipsa contractelor de salubrizare, depozitarea de deșeuri, arderea acestora, lăsarea în libertate de animalelor etc vor fi reverificate, fiindu-le acordate termene ca într-o săptămână să reglementeze cele dispuse, urmând ca la reverificare să se ia și măsuri de sancționare în cazul neconformării

 

Print Friendly, PDF & Email